Még kétszer a Wembleybe

A Liverpool nem csinál nagy titkot abból, hogy idén háromszor is szeretne játszani a Wembleyben, sőt, abból sem, hogy a három mérkőzésből mindhármat meg szeretné nyerni. Ma esti vendégünk a Brighton lesz, akik szeptemberben már megmutatták nekünk, miért nem lehet biztosra menni egy Championship-csapat ellen. FA-kupa nyolcaddöntő.

Az Arsenal tegnapi vereségével nem lehet okunk panaszra, a mezőny egyre barátságosabb: a Cityt a United, a Unitedet mi ejtettük ki. A legjobb nyolc közé jutott már az Everton, a Leicester, a Bolton és a Sunderland, a Stoke percekkel ezelőtt győzött a Crawley ellen, a Liverpool meccse előtt pedig a Tottenham találkozik a Stevenage-dzsel. A Chelsea csak egy újrajátszásra volt jó a Birmingham ellen. Egyáltalán nem verhetetlen mezőny ez.

Szegény Brighton, idén már másodszorra futnak belénk: szeptember 21-én idegenben győzött a Liverpool a Ligakupa harmadik fordulójában. Bellamy és Kuyt egy-egy góljával, komolyabb erőfeszítések nélkül jutott tovább akkor a Liverpool. A Brighton egyébként jelenleg a másodosztály kilencedik helyén áll, legutóbbi öt meccsük eredménye: WDWWD. A Guy Poyet vezette csapat utoljára december 31-én kapott ki, akkor a Coventry (23. helyezett) verte őket.

Mivel a Ligakupa-döntő egy hét múlva lesz, a 26. fordulóban játszandó Liverpool – Evertont pedig elhalasztották, nincs különösebb ok arra, hogy Kennyék bárkit is pihentessenek. Változásra ezért csak a védelemben számíthatunk, ahol Flanagan, Robinson, Coates, Carragher és Kelly is esélyesek. Előttük Spearing, Adam, Maxi, Henderson, Suárez és Carroll játszhatnak. Suáreznek vissza kell rázódnia, Carroll jó formában van: lehetséges, hogy visszatérünk a 4-4-2-höz.

Nem csak az elérendő cél miatt lenne fontos a mai győzelem, hanem a múlt heti vereség miatt is: nem azzal van a baj, hogy valaki vereséget szenved az Old Traffordon, mert ez bárkivel megesik, sokkal inkább azzal, hogyan teszi ezt. Habár nehéz megállapítani, miért szenved egy csapat – a rossz taktika, a rossz hozzáállás, vagy a kettő kombinációja mind közrejátszhat ebben – szombaton mintha mindennel baj lett volna: a Suárez-üggyel, a védelmünkkel, a taktikánkkal. Látni szeretnénk, meg akarunk róla győződni, hogy ez nem csak minket zavart.

Képek: LFC.tv