Jóvátétel vagy a Bolton-zakó ismétlése következik?

A Molineux tavaly egy új éra kezdetét jelentette, ugyanis majdnem egy éve, a Wolverhampton Wanderers ellen szerezte meg Kenny első győzelmét. Nagyon csodálkoznánk, ha hasonló fordulópont helyszíne lenne ma is a stadion, ugyanakkor a Bolton elleni vérlázító 3-1 után van mit jóvátenni, még ha a komoly problémák továbbra is fennállnak.

A Wolves jelenleg a 19. helyen áll, a legutóbbi 10 meccsükből pedig öt döntetlen és öt vereség a mérlegük, viszont ikszeltek az Arsenal és a Spurs otthonában is. Biztatóan hangzik ez számunkra, ám Mick McCarthy csapata sajnálatos módon rendelkezik azzal az egy különleges tulajdonsággal, ami mostanában egyáltalán nem tesz jót a Liverpool játékának.

Torres utolsóelőtti gólját lövi a Liverpoolban

A Wolves különleges képessége ugyanis az, hogy a csapat baromi egyszerűen egy nagy nulla: van egy válságmanagementből ötös edzőjük, egy közepesnél gyengébb keretük és ahogy azt már számtalanszor kitárgyaltuk, a Liverpool képtelen mit kezdeni az ilyen csapatokkal. Nem tudunk irányítani, a mezőnyfölényünket üres labdajáratással és képtelen helyzetek kialakításával töltjük egészen addig, míg nem kapunk egy gólt, vagy még inkább: amíg le nem fújják a mérkőzést.

A Liverpool jelenleg egy kis elit egység, egy néviszílsz, egy eszéesz, jön az ellenség, mi meg titokban átsunnyogunk a radarjuk alatt, vagy rájuk robbantjuk az ajtót, amíg alszanak, csak amikor a nyílt mezőn kellene megütköznünk, elfogy a tudás, Gerrard meg széttárja a kezét, főnök, hát nem erre képeztetek ki minket, ezek itt kinyírnak minket pedig csak egy csapat indiánról van szó (ez nyolc meccs így?).

A már megszokott nihilből ezért vagy az isteni csoda, vagy egy általános formajavulás (jéé megvertük mindkét Manchestert, most már minden szép lesz!) vagy egy-egy játékos kiemelkedő teljesítménye kell: Kuyt és Downing például pont egy ilyet élt meg az elmúlt héten.

Még egy meccs nélküle

A kezdőnk ennek megfelelően valahogy így fog kinézni: Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Spearing, Gerrard, Henderson, Downing, Kuyt, Carroll. Suárez ma utoljára eltiltott.

Mivel még nem mondtunk le arról a negyedik helyről, meg úgy általában a győzelmet favorizáljuk, hosszú idő után végre nyerhetnénk a Premier League-ben. Ez a januári egy pont kissé gáz, még a hiányzóink mellett is, arról nem beszélve, hogy a Bolton-zakó után a játékosoknak is van mit jóvátenniük.