Stewart Downing varázslatos kalandjai a sajtóban

A holnapi derbi sajnos elvonta a figyelmünket egy olyan sztoriról, ami mellett igazán kár lenne szó nélkül elmennünk: hihetetlen, de Stewart Downing begyűjtötte első liverpooli assistját – a kitünő beadással pedig élt is előbb az angol-, majd a magyar sajtó és kíméletlenül bevarrta azt a saját kapujába.

Bombaként robbant nemrég a hír, hogy a Liverpool töketlen tulajdonosai egy kamuvideó alapján figyeltek fel Stewart Downingra, Tom Werner, a klub vezérigazgatója pedig annyira begerjedt ettől a kis kukázástól, hogy rögtön leigazolta.

A sztori addig tökéletesen igaz, hogy Werner látta ezt a videót, ezt a hivatalos honlapnak is elismerte:

„I do have a funny story to tell you! When we first were talking about Stewart Downing, we looked on the internet to see what we could learn about him. And there was some footage of Stewart that maybe you can show our fans, where he is, from 30 yards away, kicking a football into five different trash cans and it’s brilliant.”

A folytatás viszont nem hangzik el sem a Daily Mail, sem az Index vonatkozó írásában:

„John and I said, ‘Oh my god, this player is brilliant, we’ve got figure out a way to make a deal with him.’ We later found out of course that the footage was somewhat doctored but we were so excited about Downing joining Liverpool.”

Azaz:

„John és én is csak annyit mondtunk, hogy azta, ez a játékos zseniális, valahogy le kellene igazolnunk. Aztán később persze kiderült, hogy a videó kamu, de [ettől függetlenül] nagyon vártuk, hogy Downing hozzánk igazoljon.”

Így nevetünk mi is

Akkor nézzük is sorjában: 1. Downingot nem a videó miatt igazolta le a Liverpool 2. Az igazolásokat Damien Comolli, a klub Director of Footballja és Kenny Dalglish, a Liverpool managere választják ki. 3. Werner egy szóval nem állította, hogy ez a videó győzte volna meg a klubot is, vagy hogy ő maga személyesen lépett volna az ügyben.

És hogy ne csak mosolyogjunk, hanem tényleg teli pofával röhögjünk: az ominózus Tom Werner-interjú 2011. augusztus 13-án jelent meg a Liverpool hivatalos honlapján.