Na ezeket a meccseket nem szabad elveszteni

Nem tudunk mást tenni, széttárjuk a karunk. 59%-os labdabirtoklás, 20 lövés, köztük 11 kaput eltaláló, 12 szöglet, egy szakajtónyi ziccer és nulla pont. Ez a mai nap mérlege, és nevezhetjük magunkat pechesnek (amúgy teljesen jogosan), vagy ordítozhatunk a bíróval (amúgy teljesen jogosan), de aki BL-t akar, annak bizony be kell húznia az ilyen meccseket is. És akkor esetleg ott lehetünk a nagyfiúk közt.

De egészen addig marad ez a béna savanyú érzés, hogy ez már megint gyér volt. Igen, Henderson drága, ha kapsz egy ilyen labdát, akkor azt a feléd vágtató hústornyot kell elkerülnöd. Tudom, nehéz feladat, de te élsz ebből meg, nem én, hadd várjam már el tőled. Jó, nem sikerül elsőre, nézzük akkor másodjára. Szóval harmadjára… De nemcsak őt lehet okolni: Suarez ugyanígy kihagyta a 94. perc végén a maga kis ziccerét, ahogy a többiek sem tudták átlőni a Stoke betonfalát. Pedig Begovic igazán megtett nekünk mindent: bizonytalan volt, szórta a labdákat, öklözései rendre nálunk kötöttek ki.

A kommentek közt láttam, sokan nekiestek Adamnek. Idegesítő volt, pontatlanul játszott, ugyanakkor néha elképesztő labdákat osztott ki. Látott a pályán, csak néha nagyobbat álmodott, mint amekkorát végre tudott hajtani. Szögleteiből kész csoda, hogy nem lett gól (első félidő elején Suarez és Skrtel is szerencsétlenkedett egy sort az egyiknél). Szóval összességében nem volt vele nagyobb probléma, mint a csapat többi tagjával.

A folytatásban persze végigjárhatnánk az egész csapaton ugyanígy: Suarez hajtott, Bellamy is stb. De igazából senkiről nem állíthatjuk, hogy ellazázta volna a meccset. Nem is tudom, mit kellett volna másképp csinálni – azon kívül, hogy abból a 11 kapura rúgásból egyet vagy kettőt illett volna berúgni.

Még csak különösképp mérges sem vagyok a csapatra, vagy Kennyre. Talán a bíróra egy kicsit, mert ha a Stoke-é büntető volt, akkor mi is simán kaphattunk volna egyet.

20 lövés? És mi képtelenek voltunk egyet is berakni a hálóba? Ez újra és újra sokkoló adat. Ilyen számnál már tényleg nem tudok másra gondolni, minthogy ma kipécézett minket a Sors. Röhögött rajtunk, ahogy legjobbjaink képtelenek voltak befejezni nevetségesen könnyű helyzeteket. Újra széttárjuk a kezünket.

by Guardian Chalkboards

Ez van gyerekek, ma nem osztott nekünk lapot az Univerzum. Ennyit tudunk mondani. Majd jövő héten.

_____________________________________________________________________

De addig is üzenjük Adamnek, hogy az ősi kínai ötezerbe vágás művészetét fogjuk gyakorolni rajta, ha nem tanul meg pontosabban passzolni, Downingnak, hogy tudjuk, hol lakik, és ha nem javulnak a beadásai, meglátogatjuk. Hendersonnak csak annyit küldenénk, hogy “megkerülős csel”, írja be a Youtube-on, Carraghernek a “Becsülettel öregedni”-szócikket ajánljuk a Wikipediáról, míg Mark Clattenburgnak megsúgjuk, hogy a háza előtt parkoló sötétített ablakos furgonunk ott fog maradni, bármennyire is zavarja, a következő hasonló meccse után pedig ne csodálkozzon, ha egy levágott lófejjel ébred.

Mert azokból lesz BL-szereplő Angliában, akik átverekszik magukat a rossz bírói döntéseken, a betonfallá alakuló Stoke-okon és a liga legjobb csapatain egyaránt. Azokból, akik meghackelik az Univerzumot, hogy akkor is osszon nekik, mikor nem járna. Jó lenne, ha ehhez tartaná magát mostantól ez a Liverpool.