De miért kell ehhez mindig Suarez?

Legyőztük az Arsenalt. Még a körülményeket figyelembe véve is jó ezt kimondani. Viszont továbbra sem tudjuk megérteni, miért ilyen kirakatcsapatot állított ki Kenny, miért csak Suarez képes nekünk meccset nyerni, vagy hogy Carroll miért csak egy járókeretes nyugger tempójával mozog. Három pont és egy szakajtónyi probléma – ezt hagyja maga után az Arsenal – Liverpool.

Kezdjük azért a pozitívumokkal: Kelly ma egész egyszerűen megalázta, porba döngölte, megölte, elásta, kiásta, majd újra cafatokra tépte Flanagan egy héttel ezelőtti teljesítményét, amire persze mondhatjuk, hogy nem volt nehéz dolga, de mégiscsak egy Arshavint kellett megregulázni. Lőni sem volt rest, igaz, nem talált kaput, de bármely csatár tapsot kapott volna egy hasonlóért.

A meccs embere viszont minden kérdőjel nélkül José Enrique, akitől gyakorlatilag nem lehetett elvenni a labdát. Becsúszó lábak zúgtak el mellette, a mezét rángatták, ütötték, vágták, ő meg apró cselekkel és faarccal menetelt előre a bal szélen. Mondjuk az a szögletnél, Reinának visszagurított labda egy kicsit túl lazára sikeredett – de ez ügyben Carragher segíthet majd neki. Apropó, Reina: kétszer hatalmasat mentett, nélküle megint csak nem lett volna ez három pont.

Végül Luis Suarezről is meg szeretnénk emlékezni, aki ezúttal nem csinált semmi csodálatosat vagy különlegeset, csupán nyert nekünk egy meccset: kellően rámenős volt és nem hagyta ki a kötelezőt.

És akkor térjünk is át a feketelevesre. Hogy az egyestől haladjunk a nagy egész felé, ezúton szeretnénk megkérdezni mind Hendersont, mind Adamet, mind Carrollt, hogy náluk hány percig tart egy meccs? Mert egyszerűen 55-60 perc után képtelenek futni. Adam valahova leáll a vízhólyagjait kenegetni, emiatt szétesik a teljes középpálya. A rögzített helyzeteink pedig továbbra is lehúzhatóak a wc-n, sokkal többet érnénk, ha simán lepasszolná ezeket.

Carroll meg csak elbotlik a saját lábában és méltatlankodik. Andyfiú ugyanis hiába egészséges, ha hasában még a tegnapi hat pintnyi sör lötyög, nem fog rendesen futni. Ma Kuyt sem volt épp formában, lehet, emiatt még szembetűnőbb volt Carroll bénázása. A labdát viszont már jól lekezeli, és volt pár egész veszélyes megmozdulása is. Kicsit több edzés, sokkal kevesebb vedelés.

Henderson egy fokkal jobb, mint volt, azonban továbbra sem látjuk, miért kellene őt néznünk az instant-impact Meirelessel vagy Maxival szemben. Vele kapcsolatban valami Kenny-féle Lucas-projectet sejtünk, amiben most még csak a “MITKERESELAKEZDŐBENTEBOTLÁBÚ!!”-fázisban vagyunk, mint anno 2007-2009-ben Lucasszal. A javuló tendenciát látjuk, az eredményt nem nagyon.

Azért nagy volt az öröm – forrás: skysports.com

A csapat egészét vizsgálva komoly gondot okozott az Arsenal egy-egy gyors rohama. Nasri megiramodásai gyakorlatilag foghatatlanok voltak, tiszta mázli, hogy mindent kiszórt a közönség közé. Valahogy hiányzik a kaputól 20 méterre őrjáratozó Lucas-Spearing duó, amit tovább ront a tény, hogy a Henderson-Downing kettős sem óhajt visszajönni védekezni.

A támadásokat illetően Carroll továbbra is egy nagyra nőtt emberhátrány, főleg a Carroll-Henderson csapásmérő osztag Benny Hill Show-t idéző mutatványai vették ki magukat rosszul. Számtalan alkalommal csak egy hajszálon múlt a gólszerzés, viszont ennek megint az lett az eredménye, hogy Suarez kellett a gólszerzéshez.

forrás: skysports.com

Látjuk a javulást, ugyanakkor hálát adunk az Égnek, amiért az Exeter City és Bolton következnek a sorban, mert bizony van még mit csiszolni. Továbbra sem vagyunk képesek gólt lőni Suarez nélkül, ami azért több, mint aggasztó. Downing fusson és gondolkodjon többet, Carroll eddzen többet, Henderson pörögjön jobban, Adam meg fusson, gondolkodjon és pörögjön jobban – és többet. Mert ha így folytatódik, nehéz lesz amellett érvelni, hogy Maxi, Meireles vagy akár Spearing kimaradjanak ebből a kezdőből.

Összességében viszont miénk a három pont, kiherélt Arsenal ellen vagy sem, ami ha csak pár órácskára is, de a tabella élére repíti a Liverpoolt. Továbbra sincs minden rendben, viszont továbbra is megoldhatónak tűnik minden problémánk. Még egy középső védőért azért kinézhetnénk a piacra.

Zárásképp a nap kérdése: vajon kinek mutatott be Meireles?

A Goldenblogon most már tényleg mindenkire szükségünk van, különben eltaposnak minket! You’ll never vote alone! Hírblogok/Vörös fonat