És végre eljő…

“Everything ready for tomorrow. Come on Reds.” – jelentette ki tegnap Lucas Twitteren. És egyet kell értenünk vele: nagyon régen éreztük már, hogy ennyire rendben lenne a csapat. A 2011/2012-es szezont ráadásul hazai pályán kezdjük, egyik kedvenc ellenfelünk, a Sunderland ellen. Mit kérhetünk még? Mondjuk egy győzelmet.

Hisz’ egy egész csapat akar bizonyítani: a középpályások a helyüket féltik, Carroll a kétkedőket szeretné megcáfolni, Suarez és a motiváció sosem álltak távol egymástól, a védők közt megy a bunyó a szélső posztokért, Carrát, Aggert és Reinát pedig sosem kellett noszogatni.

A Sunderlandet pedig egyenesen imádjuk: a legutóbbi 14 meccsünkből csupán hármon sikerült gólt lőniük, a legutóbbi tíz találkozóból pedig csak egyet nyertek meg, szemben a Liverpool nyolc győzelmével. A tavalyi 2-2-t még Hodgson jegyezte, de azóta minden kulcspozícióban változás történt: kidobtuk Mr. Középszert a padról, Konchesky sem rontja tovább a levegőt, Poulsen a padról is csak álmodhat, míg Torres helyett végre motivált csatárokkal léphetünk pályára.

A sérülteket tekintve nem számíthatunk StevieG, Skrtel, valamint Johnson játékára, míg Bruce-nak O’Shea, Craig Gordon, David Meyler és Frazier Campbell nélkül kell boldogulnia.

A felállást illetően az egyedüli nagy kérdés az lehet, hogy vajon fog-e kezdeni Suarez. Kenny korábban azt nyilatkozta, óvatosan fog eljárni az ügyben, de tegnap már arról beszélt, az uruguayi esélyes a játékra. Ezen mondjuk nem lepődtünk meg nagyon, Suarez nem az a nyugton ülős fajta.

Suarez a tavalyi nullszöges gólja után – valami hasonlót most is elnéznénk…

Ettől eltekintve egy 4-4-2-t várunk, Reina előtt Kelly, Carragher, Agger és Fabio Aurelio négyesével, a védekező középpályások szerepében Adamre és Lucasra számítunk, a széleken Maxival (ha Suarez kezd, akkor Kuyttel) és Downinggal, a sort pedig Carroll és Kuyt/Suarez vezetheti. Enrique-nek talán még korai lesz a debütálás, de mondjuk egy 6-0 végére még beállhat.

A gép forog, az alkotó pihen: Kenny Dalglish összerakhatta csapatát. Annyi pénzt költhetett el, amennyit nem sajnált, azokat kaphatta meg, akiket akart. Az új igazolások eddig élvezhették azt a kitüntetett helyzetet, amiben anélkül örültek nekik a szurkolók, hogy bármit is csináltak volna egy orvosi vizsgálaton és százas mosolyokon kívül. Mostantól viszont szeretnénk látni, ahogy Downing gőzerővel nekiáll megtéríteni vételárát, ahogy Adam végre veszélyessé teszi a szögleteinket, ahogy Carroll ellentmondást nem tűrve fejeli be ezeket – összességében azt, hogy csaknem 50 millió fontnyi erősítés a szemünk láttára porba döngöli a Sunderlandet.

Mindenki bizonyíthat

Igen, nem titkoltan győzelmet várunk ettől a meccstől. Nemcsak azért, mert egy nyavajás szám sem szól a Sunderland mellett, hanem azért, mert nálunk szinte minden rendben van. Azt akarjuk látni, hogy a Liverpool – kihasználva a hazai pálya előnyeit – egyszerűen átgázol Bruce csapatán. Aztán persze az ilyen meccsek szoktak a legunalmasabb döntetlenbe fordulni, ezért halkan megjegyezzük, hogy ha mást nem, egy sirálytarkón megpattanó 1-0-ás győzelemmel is megelégszünk így az elején.

Szóval Lucas szavaival élve: Everything’s ready for today. Come on Reds.

Támogass minket szavazatoddal a Goldenblog 2011-es szavazásán! Hírblogok kategória/Vörös fonat