Rövidhírek Liverpoolból

Mivel piszkosul nem történik semmi sem a világban – illetve történik, de nem egész posztos méretekben – ezért inkább összegereblyéztük az elmúlt hét legfontosabb történéseit, hogy kicsit tisztább legyen a kép. Hajtás után hírek és pár gondolat a holnapi meccs elé, ami már egészen olyan, mintha egy PL-meccset látnánk.

Downing és Doni megszerzése óta viszonylagos béke uralkodik az átigazolások terén, az állóvizet csak Kenny egy nyilatkozata kavarta fel, amiben megjegyezte, a tovább erősítésekhez bizony már el is kell adnunk. Koncheskyt már kidobtuk, Jovanovicot az Anderlect nézegeti, Poulsent meg leginkább senki sem. Hogy pénzünk nincs, vagy csak a nagyra hízott keretet kell lefaragni, nem tudni.

Donit egyébként félő, hogy már idő előtt alkalmaznunk kell: Reina kihagyhatja a szezon első pár meccsét, ami mondjuk otthon még nem akkora probléma a Sunderland ellen, de az Emirates átkozott gyepén már nyugtalanító tényező lenne a brazil személye.

A középpályán Aquilani helyzete a legnagyobb téma, akinek ügynöke leginkább az aktuális széljárásnak megfelelően kommentálja a történéseket. Volt itt szó Juventusról, Fiorentináról, és még legalább három csapatról, de Aquaman érezte már úgy is, hogy szívesen maradna. Egy biztos, megszedni már nem fogjuk magunkat ebből az üzletből. Mick McCarthy Spearinggel szemezget, de lehet, nem lesz semmi a kölcsönadásból.

Balbekket továbbra is akarunk, most leginkább Aly Cissokhót, a Lyon balhátvédjét nézegetjük, de az ára lehet, hogy problémásnak bizonyul. Az uruguayi védők is nagy népszerűségnek örvendenek, Diego Godin és Alvaro Pereira is szóba került, mindkettejüket elnézném a csapatnál.

Az uruguayiaknál maradva, Suarez gőzerővel menetel csapatával a Copa America-győzelem felé, jómaga pedig a gólkirály cím irányába tett komoly lépéseket két góljával, amivel döntőbe lőtte az urukat. Clarke mondjuk kicsit aggódik, hogy nem ér vissza időben, de körömrágáson kívül sokat nem tud tenni. Ha már ott van, nyerje meg – mi ennyit tudunk hozzátenni

Egy kicsit távolabb a pályától, kineveztük új kereskedelmi igazgatónkat, Graham Bartlettet, aki szeptembertől veszi át új állását. Eddig a Nike szigetországi kereskedelmi főnöke volt, reméljük elhozza nekünk a habzsidőzsit.

Még el sem kezdődött a szezon, sérültünk már most van bőven: félő, Steven Gerrard már nem fogja megismerni a labdát, olyan régóta nem játszhat, Reina továbbra is lábadozik, Skrtel, Johnson, Fabio Aurelio (tegye fel a kezét, aki meglepődött ezen) szintén sérültek.

Gerrard a 2009/2010-es idény utolsó meccsén Hullban

A holnapi napra térve: végre egészen olyan érzésünk lehet, mintha egy Premier League-meccset néznénk. Kenny el is játszott a gondolattal, hogy pályára küldje az új igazolásokat, és mivel a hivatalos honlap Downing debütálásval reklámozza a meccset, sanszos, hogy mind ő, mind Henderson, mind Doni bemutatkozhat.

A másik oldalon is lesz kire figyelnünk: Gulácsi Péter rögtön saját csapatával nézhet szembe a KC Stadiumban. Sok sikert kívánunk neki holnapra és az egész évre egyaránt!

Mi pedig – én legalábbis biztosan – élő közvetítéssel készülünk holnapra, hogy aki esetleg stream nélkül maradna, vagy csak unná a kínai kommentátor duruzsoló hangját, nyugodtan követhesse a történéseket.