Észrevétlenül a biztos ötödik hely felé

Botlott a Tottenham, ami abba a kényelmes helyzetbe hozott minket, hogy ma este elég egy döntetlen is a Fulham barátságosnak épp nem mondható szorításában. Surranópályán közelítjük meg a biztos ötödik helyet, a Tottenham csak foglalkozzon a maga kis harcával. Nem kenyerünk azonban a megalkuvás: hajtás után elmeséljük, miért kell ma is győznünk.

Amióta Gera Zoli a padra szorult, a Premier League mérkőzéseit pedig egy privát csatornán lehet csak megtekinteni, az ember szinte nem is hall Fulham-eredményekről. Mégis, Mark Hughes csapata valahogy mindig ott van a pontosztó kondér körül, ha jön az ingyengulyás: most a tizedik helyen placcolnak, egy mai győzelemmel pedig már a nyolcadikon lehetnek. Béke, nyugalom, harmónia – így lehet jellemezni a Fulhamet, ami világklasszisokat nem, de középszerű, ám lelkes játékosokat tud felvonultatni.

Két éve Benajun az utolsó percekben nyerte meg nekünk

A Craven Cottage barátságos, szinte családias hangulatánál pedig nincs is csalókább egész Angliában: ikszelt itt a United, a Chelsea, egy szolid négyest kapott a Tottenham, az idényt tekintve pedig csak három vereséget szenvedett itt a csapat, hat döntetlen és nyolc győzelem mellett. Tavaly például ugyanitt hármat kaptunk, Degent és Carraghert pedig kiállították.

Sporikérem ez LABDA volt

Sajnos a Liverpool idegenbeli formája – habár sokat javult Dalglish érkezése óta – továbbra sem megnyugtató: Hodgson alatt elég egyértelmű volt a felállás, hisz az idegenben játszott meccs egyenlő volt egy biztos vereséggel. Mostanában elég kiszámíthatatlan a csapat: a West Ham és a West Brom ellen például pontosztó adakozásba kezdtek, az Arsenalt és a Chelsea-t meg ritkán látott hévvel aprították. A motiváció meglehet: jövő héten érkezik a Tottenham, akit akár öt ponttal is lehagyhat a Liverpool, ha a City holnap győzni tud ellenük hazai pályán.

Az Anfielden lejátszott fordulóról nem érdemes beszélnünk, egy nagyon más Liverpoolt láthattunk ott, még Torresszel a fedélzeten. Fontos lehet viszont néhány adat a találkozóval kapcsolatban: a már említett londoni erődöt a statisztikák is igazolják, hisz a legutóbbi hét hazai meccsből hatot megnyertek és egy esetben ikszeltek a Cottagerek. Ugyanakkor a londoniak a legutóbbi hét párharcból haton nem tudtak gólt lőni a Liverpoolnak, míg a Liverpool a legutóbbi tíz idegenbeli bajnokiján betalált legalább egyszer. A Fulham a tempóban is jeleskedik: átlagosan 31 perc után kapják meg első góljukat, ami rekord a ligában.

utolsó meccse volt

A sérülteket tekintve sajnos nincs szerencsénk: Hangeland és Dempsey is ellenünk térhet vissza, azonban sem Damien Duff, sem Gera, sem Rafik Haliche nem játszhatnak ma este. A Liverpoolnál továbbra is kérdéses Carroll szerepeltetése, ellenben visszatérőben van Fabio Aurelio és Jovanovic is. A már megszokott kiesettjeink közt van Gerrard, Agger és Kelly.

A felállást illetően a szokásos 4-4-2-t várjuk King Kennytől: a kapuban Reina, előtte Flanagan, Carragher, Skrtel és Johnson a védelemben. Középen Lucas és Spearing, a széleken Meireles és Maxi, elől pedig Kuyt és Suarez.

Meireles segített Pantsilnek

A Liverpool jelenlegi formájában bárkit képes lenne megverni Angliában. A kérdés az, vajon mennyire tudja ezt a potenciált mozgósítani Kenny? Meireles, Kuyt, Maxi és a Lucas-Spearing duó rendre szintjük alatt teljesítettek idegenben – az Arsenal ellen sem az ágyúsok eget verő szorítása miatt nem tudott előrejutni a csapat, sokkal inkább az említettek gyenge teljesítménye folytán. A reális eredménynek az iksz tűnik, viszont láttunk mi már erőteljes idegenbeli alakításokat itt, jobb lenne, ha ezúttal ebből a második kalapból húzna ki valamit a Liverpool.