Carroll miatt carol az Anfielden

forrás: lfc.tv“Ez csak a Braga…” – mondhatnánk, de inkább óvatosan közelítjük meg a ma esti anfieldi mérkőzést. A számok mellettünk állnak, a kormány a helyén van, Andy Carroll pedig a kezdőcsapatban lehet. Kell ennél több? Hajtás után ezt is megválaszoljuk, de előbb jöjjenek a már megszokott hangulatkeltő statisztikák.

Az LFC.tv gyakorlatilag minden adatot összegyűjtött a ma estével kapcsolatban ami számít, szinte csak a játékosok lábméretének összehasonlítása maradt ki a felsorolásból. Kiderült azonban az is, hogy Pepe Reina 300. meccséhez érkezett a klub színeiben. Már az idejét sem tudjuk milyen régóta védi a Liverpool kapuját, de mindent elmond az a tény, hogy még volt haja a spanyolnak, amikor a klubhoz érkezett. Igazán szomorú, hogy év végén minden bizonnyal elhagyja a csapatot, ami már nagyjából a spanyol klikk felbomlása óta lóg a levegőben. De nemcsak ő, Carragher is mérföldkőhöz ért: Mr. Liverpool 45. UEFA-kupa/EL szereplésére készül, amivel beéri Emlyn Hughes klubrekordját.

forrás: lfc.tv

A Liverpool összesített adatait nézve az eddig lejátszott 327 európai mérkőzéséből 185-öt nyert meg, míg 71 esetben döntetlent játszott, és ugyanennyiben veszített. Az otthoni mutatókat tekintve 2009 decembere óta veretlen a klub hazai pályán, míg a második számú európai sorozatban 2003 márciusa óta nem találtak legyőzőre (ehhez az impresszív adathoz persze kellett a BL-szereplés is). A komoly BL/EL tapasztalat lehet az egyik kulcs a ma estéhez, lévén a Braga 1915-ös alapítása óta csupán 13 alkalommal járt nemzetközi porondon, a negyeddöntőbe még soha nem jutottak be, tizenegyespárbajban sem vettek részt, ahogy Angliában sem győztek még soha: öt szereplésükből négy vereséggel, egy döntetlennel ért véget. Összesített mérlegük sem épp egy nagy etwas, 20 győzelemmel, 9 döntetlennel és 22 vereséggel. De akkor mégis mi félnivalónk van?

forrás: lfc.tv

Igazából semmi. Szinte minden poszton jobb a Liverpool, a közönség a játékosok mellett áll. Ugyanakkor egy Braga-gól az Anfielden kvázi végzetes lehet, mivel ezt csak három góllal lehetne semlegesíteni. Az meg ugye ritka vendég nálunk, főleg Suarez nélkül. Már egy bölcs apacs is megmondta: “a foci olyan, hogy nem szabad gólt kapni”, azonban ez most itt hatványozottan igaz, mint ahogy másik eszes mondása is: “a foci olyan is, hogy gólt kell rúgni”.

forrás: lfc.tv

Az uruguayi nem bevethető, ahogy Gerrard, Fabio Aurelio, Shelvey, Agger és Kelly sem. Egyedül Raul Meireles, Kuyt, és esetleg Carroll produkálhatnak valamit, ami győzelemre törő magatartásként értelmezhető majd. A keretet illetően Lucasnak és Poulsennek kell figyelnie, még egy sárga lap és a következő fordulót 1. nem nézik, mert kiesünk 2. nem nézik, mert tudják, hogy olyan rossz lesz 3. nézik, de csak a lelátóról.

kiemelkedő teljesítmény - forrás: lfc.tv

Ide már nem lesz elég egy Sparta Praha elleni “majd lézengünk nyolcvan percig és mikor már alszanak, Kuyt átesik a labdán”-taktika. A Braga lépéselőnyben van, és foggal-körömmel ragaszkodni fog előnyéhez. Ráadásul a portugálok sem tartoznak épp kedvenc ellenfeleinkhez, elég csak a Benficára gondolnunk (ha a visszavágón nem kellett volna annyi gól, torresnek sem kellett volna sérülten játszania, lett volna egy értelmes támadónk az Atleti ellen stbstb…). Valamiért mégis az az érzésünk, hogy Carroll ma két góllal eldönti ezt a meccset.