Jól megmutattuk nekik!

Kenny lejátszotta Fergie-t a tábláról, aki ezúttal nem foghatta a játékvezetőre a vereséget. Félidőben ki is bontottam egy villányi cuvée-t a marha tiszteletére (amelyikből a vadas készült), mert annak ellenére, hogy a második gólt ajándékba kaptuk, nem volt kérdés a meccs kimenetele – még akkor se lett volna, ha Carraghert az első félidő végén lezavarja a spori a francba, mert így nem csúszunk be futballpályán. Ha ezt belevesszük, akkor mondhatjuk, hogy reális eredmény született, de igazán a K és az O-betűk együtállásával fejezhetjük ki azt, amit ezen a meccsen végrehajtottunk a vörös ördögökön. A kiváló Stretford End blog megmondta előre, csak ott hibáztak, hogy gyenge csapatnak minősítettek minket, de megmutattuk, hogy nem vagyunk olyan gyengék.

Pepe Reina megmutatta, hogy ő is ki tud jönni, ha kell – igaz, nehéz volt találni vele kapcsolatos megmozdulást, mert nem nagyon volt dolga pár gyenge beadás lehúzásán kívül.

Glen Johnson megmutatta, hogy ő is képes hiba nélkül lehozni egy meccset, ha nagyon kell – igaz, nem volt akkora nyomás alatt.

Jamie Carragher megmutatta, hogyan okozhatunk sérülést úgy, hogy közben egészen könnyedén elrúghatjuk a labdát is, ha akarjuk – igaz, nem Nanit kellet volna elintéznie, hiszen ő jegyezte a második asszisztunkat. Naninak jobbulást kívánunk!

Martin Skrtel megmutatta, milyen egy „érkező típusú” játékos – igaz, ezt leszámítva nem csinált hülyeséget, jól takarított.

Fabio Aurelio megmutatta, hogy kiváló futballista lenne, de ilyen sérülékenyen hosszú távon nem tud a csapat hasznára lenni – igaz, most annyira nincs balbekkünk, hogy az a pár meccs is fontos, amit le tud játszani, főleg védekező középpályásként. (Muhaha.)

Raul Meireles megmutatta, hogy a jobb oldalról is képes remekül és szellemesen játszani – igaz, rajta kívül voltak még hatan a pályán, akik védekeztek, ha kellett.

Lucas Leiva megmutatta, hogy miért az egyik legfontosabb játékos a keretben – igaz, ott volt mellette Steven Gerrard, ha kellett.

Steven Gerrard megmutatta, hogy miért ő a világ legkomplettebb játékosa: ha kell világszínvonalon védekezik, ha kell, ugyanúgy támad, és ezeket akár egy meccsen belül is képes bemutatni. Most is ott volt Rooney mellett mindig, amikor szükség volt rá, és felért a támadások befejezéséhez is – igaz, lövései egy-egy lábbal elkerülték a ketrecet.

Maxi Rodriguez megmutatta, hogyan tud valaki eltűnni egy egész meccsre úgy, hogy közben hasznos csapattagként robotol. Ő lenne az argentin Kuyt – igaz, Dirknek még a robotmunkája is látványos.

Luis Suárez megmutatta, hogy jobb, mint Messi miért kellett a Liverpoolnak, és hogyan lehet valaki a mezőny legjobbja úgy, hogy nem talál be egyszer sem, miközben csatártársa mesterhármast szerez – igaz, lesz ő még ennél is jobb.

Dirk Kuyt megmutatta, hogy a Torres-csalódás után miért ő minden Liverpool-szurkoló alapértelmezett kedvence, illetve, hogy az ő eredeti posztja miért a két középső védő ölelésében van – igaz, óriási lyuk volt a United védelmének közepén, és az is igaz, hogy ha jó lesz Suarez és Carroll is, lesz szerepe a számára Benítez által kreált poszton is a későbbiekben.

Szotirisz Kirjakosz megmutatta, hogy lehetsz egy favágó görög, ráadásul még csere is, de ha mindig a megfelelő pillanatban bikázod, vagy fejeled a sztratoszféra felé a labdát, helyed lehet a csapatban – igaz, a nyomás hiánya, ugye.

Andy Carroll megmutatta, hogy ő a Liverpool játékosa – és igaz.

King Kenny megmutatta, hogy ha a négy védő elég szűken helyezkedik, 4-4-2-ben is be lehet úgy sűrűsíteni a tizenhatos vonalát hat emberrel, hogy az ellenfélnek esélye ne legyen bejuttatni a labdát a büntetőterületen belülre, és még mindig van az a meccs, amikor az elavult kockának tűnő felállásból élvezetes és látványos játékkal lehet legyalulni az elvileg erősebb ellenfelet. Persze ez arrafelé igazából csak motiváció kérdése, de ha okos játékosokkal népesíted be a középpályát és a támadósort, akkor élvezetesen lehet dominálni a meccset – Lucas most már általában nagyon hatékony, higgadt, és pontos, Gerrardról tudjuk, hogy 500 yardról lelövi a kutya hátáról a legyet, Meireles az Meireles, Kuyt esze és kitartása hosszú távon mindig sikeres, Suárez pedig egyedül képes hülyét csinálni az ellenfél védelméből – meg is tette.

Jól megmutattuk nekik, még jobban, mint a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos alakulata.