Ennyire azért nem akartunk izgulni

Nobody's bigger than LiverpoolNem gondoltuk volna, hogy ilyen izgalmak közepette ér véget január. Nyavalyogtunk, hogy dögunalom ez az egész, de ez most már egy kicsit sok. Mostanra mindenki felkanalazta állát a Torres átigazolási kérelme miatt okozott sokkból, és – ahogy mi is – lélegzetvisszafojtva figyeljük az utolsó pár óra történéseit. A Torres posztereket reméljük már mindenki leszerelte, a mezek a gyújtós közt vannak, a „2011 legpofátlanabb játékosa” díj szakmai zsűrije pedig egyhangú szavazással hozta ki a spanyolt győztesként. De ahogy a szóvicc is mondja, félre a tré fát, nézzük mi vár ránk az elkövetkező fél napban.

Először is végezzük ki a biztos tényeket: a szigetország legtöketlenebb balbekkje a.k.a. Paul Konchesky a Nottingham Forest csapatához került kölcsönbe, ami azt hiszem mindenki számára a legjobb megoldás: minél távolabb van az Anfield gyepétől, annál kevesebb kárt tud okozni, míg ő végre talált egy klubot, ahol nemcsak kényszerből kerülhet az első csapatba. Ezzel párhuzamosan Dalglish bejelentette: Carragher visszatért és kész újra csatasorba állni, ami még Paul, a polip névrokonának kilapátolásánál is fontosabb információ számunkra. És ha már kölcsönszerződéseknél tartunk: Daniel Ayala ideiglenesen a Derby County csapatához igazolt.

Ma reggel érkezett továbbá az a hír, miszerint Suárez sikeresen vette az orvosi vizsgálat roppant megterhelő akadályát, és már csak az uruguayi játékos aláírása szükséges az üzlethez (itt jegyeznénk meg: Dalglish egyértelműen cáfolta azon híreszteléseket, miszerint Suárez Torres helyére érkezett volna). Azért egyetlen probléma akad az ex-Ajaxossal kapcsolatban: mivel a holland klub színeiben már nevezték a BL-be, nem vehet részt az EL-sorozatban. Konklúzió: Torres eligazolásával nincs csatárunk az Európa Ligában (jó most Ngogot ugye senki nem gondolja komolyan förszt csojszként).

tádááám

Innentől viszont a tippek, pletykák és nagyrészt baromságok ingoványos mocsarára tévedünk. Nagyjából négy forgatókönyv lehetséges az elkövetkező pár órára nézve:

1. Torres a Liverpoolnál ragad – ez talán a legrosszabb mind közül.

2. Torres eligazol 50 millió fontért – a Liverpool lóhalálában megpróbálja megvásárolni Charlie Adamet és/vagy Ashley Youngot, és/vagy Andy Carrolt és/vagy bárkit, aki képes gólokat lőni.

3. Torres eligazol x millió fontért és egy Chelsea játékosért cserébe – szintén nem a legjobb megoldás. A pénzt sietve igyekeznénk játékosokba fektetni, míg Anelkát/Sturridge-et gyorsan bedugnánk egy Melwood melletti ideológiai átképző táborba. Ez a megoldás szintén ott problémás, hogy nem marad bevethető csatárunk az európai harcokban.

4. Torres önkritikát gyakorol – a legkevésbé valószínű, sőt egyenesen elképzelhetetlen. Bár ahogy a mondás is tartja, „van az a pénz…”

Update: 5. Dalglish nem engedné Torrest.

Kevesebb, mint tizenkét óra van hátra, tehát Comolli ma megdolgozhat a pénzéért. A kulcsprobléma adott: kell egy EL-ben is bevethető csatár. Emellett persze jó lenne elkölteni a Torresért kapott  pénz többi részét is, elvégre – ahogy azt Építők írta – papírzsebkendők vásárlásán kívül másra nem tudjuk majd költeni azt nyárig.