A fekete a máj ellen

Pár nappal ezelőtt már boncolgattuk a Liverpool elmúlt öt évét, de ezúttal kicsit közelebbről is megvizsgáljuk az öt órakor kezdődő találkozó részleteit. Több hete nem láttunk már egy valamirevaló mérkőzést, itt lenne az ideje, hogy valami elfogadható teljesítményt pakoljon Hodgson az asztalra. Hajtás után pár tény és megjegyzés a mérkőzés elé.

Hodgson talán a Liverpool-Blackpool során égett be a legjobban, reméljük a motiváció ezúttal nem lesz probléma. A kezdőbe visszatér végre Gerrard, valamint a szeptember óta sérült Agger, a keret ezzel Spearing és Carragher kivételével teljessé válik.

A helyezéseket tekintve a Liverpool jelenleg a nem túl fényes kilencedik helyen tanyázik, a gólkülönbség pedig ismételten negatív, míg a Blackpool holtversenyben a tizedik a West Brom mellett, -5-ös gólkülönbséggel.

Az Eurosport.com adatai szerint a Liverpool az elmúlt hét e napi mérkőzéséből hatot megnyert, míg a Blackpool ötből ötös mérleggel várhatja a ma délutáni startot. Azonban jóval érdekesebb, hogy a két csapat utolsó tizenhárom találkozójából csak egy végződött hazai győzelemmel.

Rájössz, hogy hol a legaljaHodgson az elmúlt huszonhét idegenben játszott meccsből csupán egyet nyert meg (komolyan, aki ezt a számot látta nyáron, az hogy nem csapott a homlokára???), de a Blackpool is szép eredménnyel büszkélkedhet: egy csapat sem engedte többször kapura rúgni ellenfelét, mint ők, összesen 106 lövést elkönyvelve.

Igazából egyik csapat sem a menő statisztikák miatt számíthat ma sikerre, sokkal inkább az döntheti el a meccset, hogy melyik fél képes kisebbet bénázni. Az idegenbeli győzelem ritkább, mint Reina hajkoronája, de ezúttal sem kérünk lehetetlent Hodgsontól, ha elvárjuk a három pontot. Arról, hogy esetleg egynél több gólt lássunk, már álmodni sem merünk. Öt előtt pár perccel mindenki dobja el bejglijét, mert lehet, hogy ma törik meg a jég. Streamre fel!