Cherry on Top

A késő nyári nap már épp nyugovóra tért, mikor Richard Hughes laptopját lecsukva elégedetten dőlt hátra székében. Jó kis ablakot zártunk – gondolta magában.  Egyrészt sikerült eladni pár kinevelt fiatalt jó pénzért, akiket nem tudunk beépíteni a csapatba, aztán Solankéból is jött jó kis pénz, valamint áron alul megszereztünk egy potenciálisan top szélsőt és az egyik legnagyobb fiatal európai kapustehetséget. Meg is írom Mihálynak, hogy minden rendben:

(Csak hogy lássátok mennyi felesleges energia megy a hülyeségbe, csak ezért megnéztem hánykor ment le a nap Liverpoolban augusztus 30-án.)

Ez a szar vicc még kikívánkozott belőlem az átigazolási ablak kapcsán. Nem volt rossz amúgy, csak a jó nem ilyen (vagy a Bournemouthnál ilyen).  Chiesát egyébként nekem kellett volna terv szerint ócsárolni, de ahogy megláttam ezt a szegény gyereket a rémült arcával, valahogy megkedveltem. No de átigazolási időszak nincs már, Bournemouth viszont nagyon is van.

Tavaly Iraola első fazonjában sezlonyjában szezonjában simán bent maradtak, végül a középmezőnyben zárva, tőlünk háromszor simán kikapva. Ezt a jó szokásukat mondjuk idénre is megtarthatnák. A tavaly stabil kezdő, idei szezont is 1-es számúként kezdő Netot elküldték hallottgirl napon egy évre az Arsenalba, helyére a londoni 100 tagú Kapuszenekarból szereztek kölcsön egy másik spanyolt, Kepát, akiről van pár kedves emlékünk.

 

A nekünk is csurgó Szalonka deal megmaradó részéből rekord összegért elhozták Eva Longoria Nilsont a Portótol gólokat lőni, aki egyelőre pont ugyanott tart ebben, mint Szoboszlai druszája a londoni spúroknál. Miloson kívül van amúgy itt Kriszti, Szenesi, meg Zabarból is valami gyerek, tulajdonképpen magyarítani kellene az egész csapat nevet Berneceszájra és végre lenne kivel fociznia itthon a Fernecevárosnak.

Alapból magas intenzitású, letámadásra és gyors átmenetekre épülő focira lehet számítani, ha leül az ember egy random meccsük elé. A Dénes Parkban talán megpróbálnák ezt ellenünk is, a Forest meccsből kiindulva viszont lehet, hogy inkább pragmatikusan betolják a buszt az Anfielden. De biztosan csak akkor tudjuk majd meg, ha szombaton 16 órakor a Spíler 1-re kapcsolunk.

A Milan ellen sikerült visszapattanni, ezt a lendületet kéne továbbvinnünk. Az októberi válogatott szünetig papíron eléggé nyerhető meccseink jönnek minden sorozatban, (Wolves és Palace idegenben a PL-ben, otthon pedig West Ham ligakupa, és Bologna BL), nagyon jó lenne az utána érkező brutális darába jó formával és némi pontpufferrel belemenni a BL-re pályázó többi csapattal szemben, akkor is, ha a tabellára még nem szabad nézni (mert nincs rajta a 115 pontos levonás a Citytől).

Tegyük fel a héten a pontot az i-re! Vagy a cseresznyét a tortára. Vagy a nyelvünkre. Értitek, na.
Csak nehogy a magja a torkunkon akadjon!

RQ17-nek speciálba