Félig (=teljesen) tele

SG8 jelentkezik különleges különposzttal.


A BL és PL serlegek begyűjtése óta megszállt egy érzés és pár pillanatot kivéve – saját hibáink, bírók tévedései, „média” agymenései – eltekintve nem tudok rossz érzéssel nézni egy meccset sem. Ennek hangot is szoktam adni és az utóbbi pár hét őrületéig egyre többen csatlakoztak a szűkebb/bővebb LFC körből – nem kértem rá senkit, nem ez volt a célom, de mégis így alakult. A legerősebb példa erre az Arsenal elleni 3-1 bukta. Azt mondtuk, hogy van ilyen. Ezt ezer éve nem hallottam saját szánkból. Nekem Jürgen az Isten, amióta idejött. Az ilyen karaktereket, embereket szeretem és velük vagyok jóban privátban is – és talán ilyen vagyok én is kb. (csak magasabb pár centivel). A sikerek mellett/után egy masszív, 3-5 évre 80%-ban összerakott keretet hagy az utódjára – azaz az utódjaira. Mert nem csoda, hogy a 2 (2 ½) munkakörbe belefáradt. De csak így működött a rendszer eddig. Legbelül mindenki csípi, nála akar játszani. Moyes végtelenül korrekt módon és jó humorral búcsúzik el tőle, jól írja le őt:

Ahonnan indultunk vele, amit megnyert nekünk/velünk és közben amilyen keret-átalakítást végzett legalább 2x, az hihetetlen.

Nem statokkal akartam telerakni mondókámat, ezért csak arra voltam kíváncsi, hogy miként alakult az utóbbi 4 évben (csak PL meccsek) a top15 legtöbb percet játszók listája. Ezzel azt nézve – persze ez csak egy szelete a tortának –, miként alakult át a keret a PL győzelem óta.

19/20:

  • 15-ből 7 játszik most nálunk (Adrian az egyik)
  • 11-en min. 2000 perc

20/21:

  • 15-ből 6 játszik most nálunk (Nat 11., Kabak a 15.)
  • a 8. helyezett Fab 2506 perc, utána nagy ugrással 1857

21/22:

  • 15-ből 10 játszik nálunk (egyik THG)
  • a 10. Fab 2316 perc, utána szakadékkal 1537

22/23:

  • 15-ből 11 játszik itt még
  • a 7. Hendo 2072p

23/24 (35 meccs után):

  • 15-ből 8-an nem voltak nálunk 19/20-ban
  • a 7. Darwin 1996 perccel

Valahogy ezt nem becsüljük meg most. Még. Persze nyerhettünk volna többször és a 19/20-as brigádban tényleg volt még 2xPL és 1xBL serleg lehetősége. Ennyi minden ritkán jön össze, a mi példánk is mutatja. Nem tudom úgy nézni, hogy miket nem nyertünk meg – mert kiba keményen odatettük magunkat. Ennyi őrületes fordítás, 4-0 és társai, utolsó 15 perces comebackek. Imádnivaló a focink, mindenki az ilyet szereti nézni. Még tegnap is ezt mondta egy kék londoni csapatnak szurkoló cimbi: „az az igazi, ahogy ti nyomjátok a meccseket.” A 21/22-es all in futásunk is csak így mehetett végig – minimál szerencse kellett volna hozzá csak. És ha nincs a botrány a kezdés előtt. tudom, nincs ha. Elfogadom, hogy a maximumot nem hozta ki a csapat magából. Egy most már kb. szabályokat betartó City hosszú évekig azt csinált, amit akart – és bűnhődni pedig sosem fognak érte. Nem is lett egy új szurkolójuk 10 év alatt itthon és elismerésre sem méltóak. Ezzel lehetetlen versenyezni. De szerencsére nem követtük az útjukat és maradnak az amerikai tulajok – akik a középszerrel sosem fognak megelégedni. Nézzük ezt az oldalát. Az USA major sportjai adják az alapot, az utat – amíg ott rend van, nálunk is az lesz. Sajnos nem veszi az uefa/fifa (kis betűvel) azokat a szabályokat (salary cap, komisszár, egyéb), ez sem véletlen. Így a top4, 1-2 serleg, izgalmas játék, még 130 év – ezek maradnak nekünk. A pohár, részemről, teljesen tele. Egészségünkre!

Jürgennek adok egy 9/10 osztályzatot. De csak azért, mert csak 9 évig maradt nálunk.

Danke, gaffer.