Örömre (semmi) ok

Megerőszakoltuk 1-0-ra a Wolves-t a fakupa újrajátszásán. Juhé!

Hogy ne csak szittya magyar negatívságom érződjön a poszton, kezdem a negatívval, hogy bődült pozitívumokkal és csodaszarvas várással zárjam.

0,15 xG. What? Értem én, hogy James Milnerrel inkább a betonalapot duzzasztottuk, mintsem téglákat pakoljunk egymásra. És, hogy annyira elszokott mindenki Nyunyó mellett a kapura (hah, sicc) lövéstől, hogy senki nem értette, kinek kéne rúgni. De hő, végre volt valami dinamika (Elliot szétszántotta a pályát, a többiek meg csodájára jártak), még csírájában értelmesen értelmezhető presszingre hajazó mutatvány is (kösz Gakpo), ráadásul Bajcsy-Zsilinszkijjel egy kurvára ígéretes szűrő teljesítmény. De ezzel együtt sikerült 42% labdabirtoklást, mindössze 447 passzt (79% pontosságal), 5 lest hozni, és 7 lövésen 0.15 xG-t.

Dübörögtek a fiatalok, végre nem egy igazi ganékupac volt a pályán. Igen. De hogy a kincstári optimizmusomat megtartom a kincstárnoknak, az milner. Csúnya dolog a múltba révedni, de fél évvel ezelőtt ezen a meccsen sírva röhögtem volna, hogy ez kizárt, hogy a Pool.

Sirámon túllépve: legalább előre mentünk tegnapelőtt, nem hátra. Na. A James Milner jobbekk adúászt nyilván meghúzták Kloppék. Azzal, hogy Keita néha értelmesen nézett ki (ha elfelejtem, hogy ő ki is és miért jött ide), Thiago pedig végre nem Fabinho hibáiból élt, elkezdhetett futball kinézni a középpályán. Elliot, alias Jézus, körülbelül 68 kilométert futott, egyszerre volt Keita helyett 8-as, Milner helyett Trent és Salah helyén Salah. Gólt is talált, meccset is nyert, mi kell még? Hát persze, hogy a 80. percben átvezérelni a bal 8-as poziba, hogy kicsit még fusson b2b. Fel nem fogom, miért akarták Kloppék leséríteni, de gondolom ő most meghajtódott, hogy hétvégén a Chelsea elleni igazi tétmeccsen majd az _igazi középpályásaink veszítsék el a meccset.

Arra mindenesetre jó volt ez a bohózatismétlés, hogy az xGyász mutatónk csökkenjen. Illetve, hogy felfedezzem a képet, amit majd előveszek minden olyan meccsünkön, ahol dühkitörésem van, amit már nem élvezek, és lejjebb kell húzni nyugtatókkal. Hát tessék:

A csodaszarvas
A csodaszarvas