Oda kell figyelni

Szerda este fogadják fiaink Liverpoolban a Benfica csapatát egy BL visszavágó keretében. Elvileg minden egyenes kieséses BL meccsen benne van a levegőben a következő legendás European Night lehetősége.

Egy BL visszavágón a kétgólos hazai előny az egyik legrosszabb eredmény – bár lehet, ez nem éppen egy evidens kijelentés. Úgy értem, hogy ez már elég kényelmes előny és ha az ember csapata nem veszi komolyan a meccset, akkor bele lehet aludni, rá lehet kényelmesedni erre az eredményre, ami magában hordozhatja akár a kiesést is. Szerencsére Klopp alatt ilyen mentális problémák nem szoktak jelen lenni. Nem jellemző, hogy elkényelmesednek a fiúk a kedvező eredmény fényében és ezért kellemetlen meglepetések érnek minket, szurkolókat – de ettől még ez egy létező jelenség.

A Benfica ideiglenes edzőjével jön: mármint december óta ideiglenes edzőjével. Izgalmas pályája van ám a nem túl nagy focista karriert befutott Nélson Veríssimonak! A Benfica utánpótlásban volt segédedző, majd a második csapat ideiglenes edzője lett. Ezután az első csapatnál lett segédedző, majd ideiglenesen vezetőedző. Ezután az utánpótlásban a második csapat vezetőedzője volt addig, amíg be nem ugrott a mostani ideiglenes vezetőedzősködésre. Mindig izgalmasnak találtam ezeket a rendszeresen beugró figurákat: mondhatom úgy is, hogy kicsit elmékeztet Dárdaira a Herthánál.

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

Azt gondolom, hogy az alapvetően bunkerfocira berendezkedő Benfica azért nincs könnyű helyzetben, mert ha támadólag akarnak fellépni az Anfielden – márpedig kétgólos hátrányban illene – akkor az ezeréves CB duójukkal azért sok jóra nem számíthatnak. Amennyiben meg marad a “védekezünk és majd lesz valami kontrából” mentalitásuk a sok fetrengéssel megfűszerezve, azzal azért a két gólos hátrány ledolgozása nem annyira esélyes. Ezért is kíváncsi vagyok, mit találnak ki erre a meccsre.

Egyszerre nagyon izgalmasak a Kloppball csúcsévei (szurkolói szemmel és trófeákat várva) és egyszerre unalmasak is, hiszen a jól kitalált német precizitással felépített és tökéletesre csiszolt gépezet nem tartogat olyan izgalmas kibeszélnivalókat mint BR elég esetlen próbálkozásai, amelyek szellemi kihívás tekintetében az elmúlt 10-15 év csúcsai voltak a Liverpool kapcsán. No de ne nagyon menjünk el ilyen irányba! Próbáljuk meg élvezni, amíg ezt a jól olajozott zümmögő masinát lehet nézni, amit aztán majd évtizedekig fogunk visszasírni, hogy “bezzeg azokban a boldog szép időkben…”

Remélem minimális izgalommal, simán meglesz a továbbjutás. Erős lesz a rotáció, és robogunk tovább a következő City meccsre a sokkal kevésbé fontos sorozatban.