Hiába sikerül egy vitás kérdést tisztázni, máris ott a következő talány

Friss ligakupa-győztesként fogadjuk a PL tökutolsó kanárijait és ráadásul nem is akárhol, hanem a méltán legöregebb kupa küzdelmeiben. Így van, közvetlen a karalábé kupa után jön a tusfürdő is!

Mielőtt rákanyarodnék a sűrű szezonunk újabb kevésbé érdekes meccsére pár gondolatomat idevetem még a hétvégéről csak úgy big picture gyanánt a kevésbé rangos kupákról, amiket itt a fonaton nem pc módon lófasz kupáknak hívjuk. Mert azok is. Történelmi kitekintőként, top4-be vágyó friss tulajjal több tisztázandó kérdés közepette a klubvezetésnek és az egyes managereknek és a szurkolóknak is más és más jutott eszébe ezekről a sorozatokról.

Lelövöm a poént Jürgen ezt is jól csinálta! Kenny és BR el akarták hódítani ezeket a trófeákat, hogy ugyan a Wenger-kupa nem lett meg, de van mit porolni a vitrinben, amolyan évértékelő kotonként. Erősebb kezdőket égették a felesleges téli hajtásban ezzel kockáztatva a több meccs, mint kolbász törvénye alapján a Wenger trófeát éveken át, minimális sikerrel. Tagadhatatlan, ha egy társaság nyer együtt, az sokat dob a morálon és úgy egyáltalán egy döntő súlyát megtapasztalni csak egy döntő súlya alatt lehet.

Jürgen mint, oly sok mindent ezt is a helyén kezelte, küldte fel a fakó kezdőket évek óta, kristálytisztán priorizálva a bajnokságot és a BL helyeket. Színtiszta matek megmondta a BL sok pénzt hoz, ezek a kupák meg nem termelik ki az önköltséget sem. Szóval a fakó kezdőre volt hát bízva a karalábé és a tusifürdő is, azonban a teljes stáb és a kezdő is teljes mellszélességgel mögöttük volt. Az alapjátékot sosem változott, pont ugyanaz, mint a nagycsapatnál, az fakót kiegészítő rutinos játékosokon nem látszott a beleszarás, együtt küzdöttek és adták át a fiataloknak mindazt, amit Jürgen alatt ők tanultak a tétmeccsekről és a kupamenetelésekről.

Időközben a BL is stabilan megvan évek óta, sőt bajnoki versengések lettek a standardok a top4 harc helyett, valamint kialakult egy igen potens fiatal B sor a gálakezdő mögött, akik évek óta edződnek Kloppék keze alatt. A legjobban mutatja, hogy Ali első reakciója az volt Kloppnak mikor az közölte, hogy Kelleher kezd: Nagyszerű, így ha nyerünk Caoimhin is felkerülhet a győztes kapusok falára! Én ezért örültem nagyon a sikernek, mert ezért az egész csapat együtt dolgozott meg Minaminotól az utolsó pillanatban beugró Diazig. Nem volt erőltetve a világsztár gárda, de mindannyian abszolút komolyan vették a vasárnapi feladatot. Elég csak végignézni a büntetőket. És nem mellesleg valószínűleg ez egy jó boost lesz a tavaszra, hogy sikerrel vették az első szembejövő döntőt a srácok. Itt volt a ligakupa mint egy púp, ebben a sűrű szezonban, a stáb pedig megtöltötte a lehető legtöbb értelemmel és ez a siker így nagyon édes.

Mára hasonló vegyes kezdőt várok, a Norwich azért nem a legbrutálisabb csapat ever, aki szembejöhet. Kérdés, hogy mennyire van még a fejekben az ünneplés, lesz egy szar félidő valószínűleg, aztán belejövünk.

És közben Abra közleményben erősíti meg, hogy ő az első klub tulaj akit Klopp egy veréssel meneszt!