Legyen férfi, Monsieur Mányé!

Lehetett félni a 3-védős felállástól, meg is ijedtünk a tévé előtt.

Nagyon Serie A-s volt ez a tegnapi Inter. 30-on bőven túli B-kategóriás sztárok és latin csikók furcsa egyvelege, amiből egy nyugdíjasklub szintű átlagteljesítmény jöhet ki elő-elővillanó réges-régi képességek megcsillogásával, hogy aztán valahogy vénapumpáló 10-20 percekre értetlenül előjöjjön a római gladiátor szelleme és pontosan futballozzanak.

Hát, valami ilyesmi vót, megspékelve ezzel a Chelsea-szerű szerkezeti felfogással. A Pool ellen most ez látszik működni valamelyest: nem adsz semennyi teret a front 3-omnak szaladgálni, szárnyvédőkkel betámadod Robbo és Trent mögötti vákuumot, és igyekszel pontos lenni 0.03 xG-jű helyzeteknél. Majdnem mindent jól csinált Inzaghi alakulata, kivéve a befejezések pontosságát illetve elfelejtkeztek egy idei újabb Pool-fegyvertényről.

Szalahék nyilván fáradtak is voltak, de nem véletlen, hogy Mányéval és Eliottal ennyire alulteljesítettek. 3 belső védő falanxban áll társakkal együtt, 0 hely. Illetve Bastoni meglepően okos helyezkedései okán azt sem tudták a jobb oldalunkon, hogy most jobb előre futni vagy hátra, vagy helyben állni. Tetézte, hogy Perisic újabb fénykorát éli nyugdíjasan a bal oldali vonalra ragasztva, ezzel vagy baj lett TAA mögött, vagy nem jött TAA Eliottékhoz és akkor meg 1-dimenzióssá redukálódik a háromszögelés. Labdakihozataluknál pedig széthúzták a San Siro gyepét, a presszingelőink mögött pedig légüres térben bolyongtak Fabiék. Kimondottan szép volt, ahogy ezt Milánóban kitalálták (és illett is az idei felfogásukhoz), sajnos a meccs színvonalát ez így definiálta is egy vallatósban.

Szádzsó próbálkozott néhány ollózással, de ez inkább hasonlított egy kitüntetést nyert, de elfuserált sorsú, levélvágóval hadonászó, szórakozott könyvelőre. Második félidő derekááig 9 lövésből 0 kapura. Jött is a meglepően korai sorcsere Jürgentől, hogy túl sok ne változzon, de legalább mások sínlődjenek és koncentráljanak a gyakorolt figurákra. Firmi okozott egy kis bajt azzal, hogy Firminora edzésen a világon senkivel, csak magával Firminoval lehetne felkészülni. Amire pedig már végképp nem maradt ideje Inzaghiéknak a felkészülésnél: ez a Pool bizony elit szinten eredményes a szögletekből, és elit szinten koncentrál a bármilyen set piece utáni lepattanókra. Szöglet, Cirmi, 1-0. Lecsorgó szabi, Szalah, 2-0. Az olaszok valószínűleg még mindig nem értik, hogy lett ez 0-2. Alapból mi sem értenénk, de ilyen ez a mostani Pool. Jó lesz-e továbbmenni? Jó lesz.