Vaktöltény

Megütöttök az építkező Arsenalt, mint villanypásztor az új csikót, de nézzük is hol esett tévesztett pályát az ágyúgolyó.

Vaktöltény

A jelenlegi pool a középpályán vékony, na nem azt kell hinni, hogy a Fabinho-Thiago-Ox sorral nem lehet mit kezdeni, de azért Ox és Thiago jelenleg nincsenek formában, bőven van rajtuk keresnivaló, akár egy meccset is meg lehet nyerni rajtuk. Hangsúlyozom, hogy ez szín tisztán a jelenlegi állapotra értem. A védelem rendben van pláne ha Fabinho a helyén van, ahogy a támadósor konstans elit.

Arteta hozta az építkezés alapját és a saját játékát, hogy hátulról kipasszolva direkt labdákkal játszák át a presszinget, amit már hátrányban sem adott fel. Ez becsülendő dolog és értelmesebb is ezt játszani a fiataljaikkal megtámogatott kazetta-obama párossal. Azonban ezzel pont nem lett próbára téve igazán a középpályánk.

Az első félidőben simán rúghattunk volna még hármat, de Ramsdale jól tartotta meccsben az Arsenalt, aztán az első gól után el is tűnt a minimális görcs a mieinkből. Maradt a koncentrált 80%-os játék, ami bőven elég volt. A legnagyobb izgalmakat az okozta, hogy vajon sikerül-e Manét idegállapotba hozni annyira, hogy lemészárolja az összes londoni óvodást.

A második félidő elején Jota nagyszerű gólpasszt kapott, így nem volt más hátra, mint menedzselni a meccset. Erre a legjobb módszert választottuk csodálatosan végigjátszott akciókból lőttünk két gólt, aztán csók mehetünk zuhanyozni. Tsimikas szokásához híven rendben volt, a letámadásunk hamvába fojtott minden kihozatalt a második félidőben, rájuk borítottuk az Anfieldet.

Kiváncsian várom, hogy Oxra jó hatással lesznek-e a játékpercek, mert igen nagy szükség lesz rá a következő hónapokban. Hasonló kérdéseket vet fel, ha ugyanez a középpálya áll fel, de elöl Mané és Salah nélkül. Értem én, hogy vannak akiknek fontos a nemzetállamok küzdelme a sportpályákon, de a két évenkénti vb, afrika kupa, eb, selejtezők, nemzetek ligái és ezek tetszőleges variációi, permutációi vagy vérfertőzéssel és egyéb zombi rituálékkal létrehozott egyéb változataik csak kerékkötői ennek a sportnak. Így ebben a fromában az a klub, aki két egyforma kezdő 11-et megengedhet magának legküzdhetetlen előnyre tesz szert.

Erős közép 2010-es éveket jósolok magunknak, ahol shitshow shitshowt követett a liga és fa kupás januárok afrika kupával. Mielőtt lelkendezni kezdünk, hogy milyen mókásak is voltak azok az idők, mert volt min kacagni és nem a kiszámítható német technika dolgozott a klub alatt, a Hector a boldogság nyomában egyik tételmondatát idézném: a nosztalgia nem az, ami volt.