Egészséges rivalizálás

Az angol és az európai foci két álló csillaga csap össze vasárnap késő délután, mi pedig csak ülünk és nézünk ki a fejünkből. A Klopp-Pep párharcok mindig élvezetes meccseket hoztak, reméljük ez most sem lesz másképp.

“There are some managers, Jürgen is one, to challenge you to move a step forward … here we have many years, many competitions together. Every game was nice, both teams have the same idea, to score goals in different ways; quicker than us but in the same way to win the games.” Nyilatkozta nagy nyájasan Guardiola Jürgenről, a kötelező felszopó körökben. Azonban az utolsó mondata megkongatta bennem a nosztalgia harangját. Eszembe jutott, hogy lassan 5 éve, hogy megírtuk Mátéval a 433-as posztot Canra felfűzve; Van-e Can problémánk, avagy Klopp elhozza a totális futballt? címmel. Ekkortájt állt át a csapat a 4-3-3-ra, ami azóta is töretlen.

Azóta ugyan változtak a keretek, de a filozófia megmaradt mindkét oldalon két ellentétes irányból közeledve nagyon hasonló játékfelfogáshoz közeledett a két csapat és váltak az európai csúcs foci meghatározó csapataivá.

Hogy holnap mi várható a fenti tweet folyam megmutatja elég szépen, Grealish és Salah az akiken a legtöbb támadás átfut majd, így kettejük levédekezése vagy helyzetbehozása lehet a kulcs a csapatoknak. Érdekes kérdés, hogy pont Trent esett ki, aki ugye oroszlánrészt vállal a támadásokban is és pont Grealisht kellene megállítania. Marad a kérdés, hogy Milner vagy Gomez lesz a jobbvédő valamint, hogy a középpályán Jones kezd-e esetleg Firmino-Jota-Mané-Salah négyes kerül Hendó és Fabinho elé.

Valószínűnek tartom, hogy Anfield ide vagy oda, túl sokat egyik csapat sem fog kockáztatni a rangadón, ha sokáig nem esik gól. Korai még minden puskaport elropogtatni ebben a maratoni bajnokságban. Amellett érzelmi oldalról nézve igen jó lenne, ha a vad mustángok párzását megszégyenítve adnánk meg az olajoshordónak ami jár.