Rangadózunk

Brendan Rodgers fiaihoz látogatunk a következő meccsünkön. Az idei szezon nagy pörgésében elég pocsék formában rangadó lesz ez a javából.

A Leszter jobb formában van az elmúlt 6 meccs alapján és a tabellán előttünk helyezkedik el. Jobb állapotban vannak, mint a mi fiaink. Remek lehetőség ez a kissé egoista mesternek, hogy megmutassa mire is képes. Az extra motiváció adott. Alapvetően jó munkát végez Rodgers a jelenlegi csapatával. Nincsen ebben hiba. Tudjuk Rodgers azért is dolgozik most, hogy kapjon újra top csapat kispadot. Az már egy más kérdés, hogy ehhez elég jó-e az a munka, amit letesz az asztalra. Azt gondolom még 1-2 év, amikor a Leszterrel 5-6. helyen végez, az elég is lehetne, hogy elég legyen a bizonyíték.

A mi fiaink nincsenek túl nagy formában. A teljes CB sor kiesésével mondjuk ez nem éppen egy nagy csoda. Kellőképpen bosszant is a csapat részéről a nyári és a téli kezelése is a CB posztnak. Persze megértem, hogy a Korona gazdasági válságban nagyobb kockázatokat kellett felvállalni a keretben a pénzügyi stabilitás oltárán. Ezt végül is el tudom fogadni szomorú szívvel. Igyekszem ezt nem elfelejteni. Ettől még nyáron Lovren nem pótlása hiba marad szakmai szemmel. Szerintem hiba az is, hogy a téli ablak utolsó napjáig vártak a piacon. Nekem az is rontó tényező ebben, hogy csak akkor léptek, amikor Matip is kiesett a szezon végéig és nem maradt senki sem az eleve kevés 3 CB-ből. Az új érkezők személyével és árával nincsen bajom. 1-2 milláért egy 20 éves tehetséges srácot megnézni, akinek van igen ifjú kora ellenére 55 Bundesliga meccse összességében meg játszott már 77 felnőtt meccsen. Opciónk van megvenni nem túl drágán és ez nem kötelező. A potenciál anyagi kockázat vállalás arány parádés, úgy hogy van egy fél szezon tesztelni a srácot és saját adatokat gyűjteni róla. Ben Daviestől nem vagyok túlzottan elájulva. Mondjuk azt gondolom, amilyen áron jött angol mivolta miatt anyagi kockázata nincs. Amikor Klavan 2.0 után kiáltottam nem éppen arra gondoltam, hogy az angol másod osztályban 129 az angol harmad osztályban 29 meccsen az angol negyed osztályban 66 meccsen pályára lépett csávót hozzunk. Persze a srác jobb jelen pillanatban, mint a két fiatalunk és esélyt adhat arra, hogy 1-2 hét múlva Fabinho is és Hendó is vissza mehessen a középpályára. Azonban, ha ilyen „tucat” srácokban is gondolkodtunk, akkor egy ilyen játékost vagy Daviest miért nem hoztunk el az ablak nyitásának első napján? Mára már beilleszkedett volna és bedobható lenne nem kellene Hendó-Fabinho CB sorral vacakolni.

Remek kérdés, hogy a két új srácból melyikük fog hamarabb pályára lépni és ez mikor következhet be. Arra gondolok, hogy a Leszter ellen még egyikük sem lesz a pályán. Van annyira bonyolult a magas védővonalas védekezésünk, hogy időt kelljen adni a fiúknak, amíg felveszik a fonalat. (Különösen nem a Leszter az az ellenfél, amikor ezt meg kell lépni, hiszen azért a mai napig Vardy sebességére építik a támadásaikat.) Ha nagyon kellene tippelnem Kabakra, gondolok, hogy hamarabb szerepet kap, hiszen ő azért játszott már a BL-ben és a Bundásban és már 18 éves korában bemutatkozott a török élvonalban. Azaz komolyabb bajnokságokban edződött a srác, ez adhat előnyt.

Kíváncsi leszek, hogy Kloppék milyen logikával fogják megközelíteni a kérdést. Jómagam hajlanék arra, hogy először a Kabak kapjon szerepet Hendó oldalán a védelemben. Ez felszabadítja Fabinhot és mehet 6-osba megvédeni Kabakot és Hendót. Ezzel Thiago előrébb kerülhet a pályán és Robbo meg TAA mehet nyugodtabb szívvel előre. Ez a változás halmaz azt gondolom pozitívan hatna a csapat összképére és játékának minőségére.

A másik opció, hogy Fabinho marad a védelembe és Hendó szabadul fel. Ezen opción belül két lehetőség van. Hendó megy 6-osba Thiago mehet 8-asnak. Hendó fantasztikus, de nem biztos megadja azt a fajta védelmet a pálya közepén, ami lehetővé teszi, hogy Robbo és TAA nyugodt szívvel szaladgálhasson előre. Ugyan majdnem ugyan az, mint a Fabinho a középpályán opció, viszont összességében egy kicsivel ez gyengébb csapat lenne.

A másik lehetőség, hogy Hendó megy 8-asba. Ez a verzió arra hajtana, hogy Thiago 6-osként irányító. Hendó és a másik 8-as jár vissza védekezni Robbo és TAA helyére, így ők nyugodt szívvel támadhatnak. A hátrány, hogy Thiago fejpárbajokban azért nem a legerősebb és fizikai jelenlétben a pálya közepén gyenge lenne a csapat, amolyan megkontrázható rossz pillanatban rossz helyen történt labda eladásnál.

Egyszóval kíváncsi leszek, mit ötölnek ki Kloppék a helyzet kezelésére, most hogy lassan vannak opcióik. A szezon eredményessége szempontjából kulcs fontosságúnak tűnik, hogy a helyes döntést hozzák meg a kérdésben. Most még kell 2-3 hét türelem, hogy kiderüljön mire is lehet képes a csapat ezen a remek tavaszon. Hajtanunk kell idén keményen, hogy beférjünk a top4-be. Remélem most is menni fog a következő meccsre koncentrálunk metódus.