Efcé Mutyiland

Nemrég volt szó a holland PC-ségről, talán még a nyelvi dolgok is fel-felbukkantak régebben. A hollandra ráfogják, hogy a részeg német próbál angolul beszélni, na a dán az, aki füves részeg holland és próbál svéd-norvégul beszélni, mintha bármi sejtése lenne róla, hogy ez mitől más a némettől. A PC-ségről meg annyit, hogy van ez az FC Mutyiland, ami úgy született, hogy két nagyon régi rivális klubot (Ikast FS és Herning Fremad) 1999-ben egyesített a két tulaj, hogy egy hangsúlyosabb dán első ligás szereplővé válljanak. És érted, a szurkolók, akik addig utálták egymást, hirtelen ugyanannak a klubnak szurkoltak. És működik, a dánoknál működik. Bezzeg, ha a Poolt egyesítenék a nevertonnal, vagy a Fradit a Dózsával. Huligán mind. Na de, BL, mutyimeccs.

A koncepcióhoz képest eddig csak háromszor lettek elsőosztályú bajnokok, és a BL-szereplés is először jött össze idén. Bár kaptak az Atalantától egy 4-est, ez senkit ne tévesszen meg, az Atalantától mi is fogunk.

Hvem fanden er FC Midtjylland?

Névről, hogy úgy mondjam, senkit sem ismerek. Klubértékben azért duplája a Fradinak, szóval kicsit én szégyellem magam. Náluk legalább sok a dán, nulla svéd és finn – nyilván -, illetve jó pár brazil és a nigériai partnerklubuk (okos) miatt pár afrikai játékos. Magas négerek. Ne legyen kétségünk, hogy lesz baj szögletnél. Főleg, hogy kiemelkedően set piece-re rendezkednek be. Boxba kb. semmit nem játszanak be, és világbajnok sokat van náluk szélen a labda. Szabi, szöglat, kontra – nem nehéz játék ez a fotball.

A manager Brian Priske, svéd dán, sokáig volt assistant manager, aztán pár éve előléptették. Megrögzött 4231-es szektásnak tűnik. Elől 1-ben a Kaba nevű bólya fekete sráccal. Azt hiszem, tudjuk mire számítsunk azon kívül, hogy busz.

Ehhez képest 1.14-es odds-szal hoznak minket. Hát nem tudom, szerintem az X-et megéri betolni, de azért a BL legkönnyebb meccsét csak lehozzuk végre egy minimum 3-assal (rúgott). Bíró sem angol lesz.

A Pooltól most végre egy bátrabb széljátékot várnék. TAA és Robbo mostanában, de legfőképp az Ajax ellen tökig volt hátrahúzva. Értem, hogy ez is kontracsapat lesz, de egyszer el kell kezdeni Fabival is feltolni a védelmi vonalat és teret adni a bajnok Poolnak a szélsőinkkel. Sokkal inkább várok most egy 433-at, de lehet csak a nosztalgia beszél belőlem (3 hónappal a bajnoki cím után?).

Ha nagyon moneyballista akarok lenni, akkor egyébként halál le kéne barnázni, hogy melyik csoki van CB-be rakva nálunk, a két legjobb aerial duels win statisztikájút kell betenni. Ha az Williams meg nem tudom, Origi, akkor velük kéne, ezt a Mutyi meccset mozgásban kb. bárki megoldaná (kicsit túlzok, igen).

Kíváncsian várom, elvben edzőmeccs, gyakorlatban remélhetőleg pszichés helyrebillentő is kicsit, szintézisben pedig 3 pont. Spíler TV 1, 21:00.