Tombol a nyár

Különös érzés, mikor Liverpool szurkolóként tét nélküli meccsel tudod lehozni az idény végi kanapétevékenységet. Már ha szimplán futballra gondolok. Eljött a csodaidényünk és mindenki különös idényének utolsó mérkőzése.

A Castle-höz megyünk. Ha gondolhatnék jelentéktelenebb utolsó nyárba nyúló, vagy már lassan kinyúló sörmeccsre, akkor a Steve Bruce vezette, tabella 13. Castle-t választanám én is. A zebracsíkosok az állandósult reménybeli csikó, mióta Mike Ashley (volt) a tulaj, és simán tartotta a top6 mögött közvetlenül pénzügyileg a klubot. Ehhez képest mintha direkt a láthatatlanságért vásárolta volna be magát: eredmény zéró, még úgy is, hogy nagy stadion (haha), Benítez, játékosköltések és a többi.

Hogy őszinte legyek a Castle pénzügyi stabilitása az elmúlt évtizedben érthetetlen az eredményeik tekintetében, valamit azért jól csináltak. Azonban amikor Steve Bruce-t nevezték ki tavaly nyáron managernek, akkor már mindenki röhögött az újabb öntökön lövésen. Ha valamit meg kellett tenni 600 ajróval év elején a Pool cím mellett, akkor az Steve Bruce Newcastle-jének 40 és 48 pont közötti végső glóriája. És mit látsz a tabellára nézve? 44 pont.

Minden elismerésem. Sajnos eljött azonban a pont, hogy a pöcegödörben Tommy Hilfieger pólóban szarlapátolás után ők is azt mondják, hogy jól van főnök, átöltözöm, ide az Emporio Armanit. Jött ugyanis egy újabb sejk a PL-be így a koronás időkben (valószínűleg nem véletlenül). A Castle-lel pedig elég jó alapról indíthatják el tesvíreik ellen a műanyagos olajcsapat szimbólumra törést, hogy újabb nevetséges FFP-alanyokként törjék a borsot az orrunk alá majd egykoron.

No sebaj, pénzes tulaj azért még nem jelent biztosat Angliában sem, főleg akkor, mikor a világon senki megjósolni nem tudja, mi fog történni holnpután, nemhogy az ötéves cash flow tervek jobb oldala környékén. (Reméljük, negatív olajár.)

A lényeg, hogy most már tényleg a sokadik berúgás után még lötyöghetnek egyet a srácok, vagy talán inkább az alkoholt sem fogyasztható fiatalkák, ha lehet kérni. Aztán, hogy 96, 97 vagy 99 – full mindegy, mindegyik szép valamiért (JFT96, tavalyi pont, tavalyi City pont előzése). Ez már csak az almanachokban fog élni, emlékezetben úgy sem. Végigvertük a ligát, majd a világot verte a koronavírus, mégis felemelhettük a kupát 30 év után. És akkor egy Castle sörmeccs. Tombol a nyár.

P.S. Bye-bye Adam.