Még ma nem

Visszatért a futball a koronás karanténos hónapok után, de ami a legfontosabb, végre eljött a liverpooli meccsnap is. Olyan volt ez az időszak futballszemszögből liverpooli szűrőn át, mint amikor a kedvenc sorozatodat pörgeted és egyszer csak egy hatalmas cliffhangerrel vége az évadnak, találkozunk pár hónap múlva, vagy nem.

Mert ez is benne volt a pakliban, hogy a liga nem folytatódik, vagy ami csak egy hangyányival lett volna rosszabb, ha a csapat megkapja a bajnokságot, úgy hogy matematikailag az még nem biztos. Valahol egyértelmű, hogy itt más bajnokot nem lehet majd hirdetni, de ki ne tudná jobban a Liverpoolnál, megannyi anfieldi csoda meccs után, hogy nincs vége, amíg vége nincs.

Miközben a világban és saját életünkben is óriási változások mentek végben minden Liverpool szurkoló fejében ott motoszkált hátul a gondolat, hogy azért ugye csak lesznek valahogyan meccsek legalább 2-3 forduló, hogy a fenti csomót kibogozza a csapat.

Nos eljött a várva várt nap, és nem is akármilyen meccsel indul újra a 2019/20-as szezon második évada, mégpedig a városi rangadóval. Az elmúlt pár nap PL meccsei jól jelzik, a tétmeccsek hiánya elég mentális űrt hagytak maguk után szinte minden csapatban. A sörmeccs hangulaton az üres stadionok sem javítanak, de legalább élő futballt lehet látni.

A bajnoki cím tovább várat magára, mivel David Luiz első ként ért el klasszikus védelmi mesterhármast a liga történelmében egy meccsen, gólt érő hiba, összehozott tizenegyes és kiállítás. Egy két változás előkerült az újrakezdésben, ez egyik az hogy 9 játékost lehet a padra nevezni és ebből 5-öt lehet cserélni, valamint a félidők felénél a nyári nb1-ből már ismert ivószünet szakítja meg a mérkőzést.

az élet futball nélkül

Hát olyan sokat a csapatról nem lehet írni, a sérülteknek jól jött ez a szünet, de szerintem az egészségesek sem bánták, hogy az életük folyamatos mókuskereke nem csak egy hétre szakadt meg. A mentális pihenés talán sosem jött jobbkor a második szezonját is fullon tekerő csapatnak.

Nem várok űrfutballt, de azt ne feledjük, amit ez a csapat elért, azt tűpontos videóelemzésekre alapozva, adatalapú igazoláspolitikával és az ezekre épülő végtelen edzéssel érte el. Ez a munka nem veszik pár hónap alatt, ahogy Wijnaldum sem felejtette el hogy kell kapura veszélyesen játszani.

Kíváncsian várom, hogy fog-e ötöt cserélni Klopp és hogy a gálakezdő lép-e pályára, vagy esetleg Keita vagy Minimanó szerepet kapnak. Igazából mindegy is, végre élesben látjuk a srácokat!