A múlt szellemei

Máté minden lényegeset elmondott a szombati meccs beharangozójában, nagyon vitatkozni nem is tudok vele. Nem is kell, így a szezon végén, garantáltan két meccsünk maradt, opcionálisan lehet egy harmadik, de az előjelek nem ezt jósolják. Liverpooli körökben a nagy sorsoló gép úgy dobta többen jelentkeznek be a heti emlékbulira, mint az ilyenkor szokás.

Hatalmasat küzdött a csapat Szent Jakab parkjában, ahol régi ismerősünktől sokkal fontosabbat kapott a csapat a piros szőnyeg kigurigatásánál. Rafa sosem volt az a jópofizó figura, akit minden játékosa imád és még évekkel később is együtt söröztök Mallorcán, ha összefuttok. Klasszikus Niki Lauda arc, a hideg profi, ha szar vagy megmondja, ha jó vagy az az alap. Ilyen itiner mellett irreális volt elvárni, hogy lötyögünk egyet a szarkák ellen, mert magasan presszingel és mellette mélyen hagyja a védelmi vonalat, hogy tonnányi helye legyen mindenkinek.

Lófaszt kérlek alássan, olyan keményen állt bele a meccsbe, ahogyan csak lehetett. 5-4-1, aztán mutassátok meg, hogy miért akartok ti bajnokok lenni. A bajnoki cím nem jár ajándékba, azért meg kell küzdeni, harcolni, akarni kell, vért hugyozni, ha úgy van és még ez sem garantálja a sikert, valahol ez a szép a sportban, valahol meg a kurva anyját annak a kopasz gecinek (igen mindkettőnek). Rafa leckét adott ebből a csapatnak, ami sokkal többet ér, mint a mostani három pont. Kérem azon ne csodálkozzunk, hogy az angol bírók orrvérzésig ki se húzzák a fejüket a seggükből, csak valahol ez egy extra nehezítő körülmény, hogy hétvégén felhúzhatod a vegyvédelmi rucit, nehogy véres legyen a mez, míg hét közben egy pályán eleresztett hangosabb fing is előcsalja a sípot. Ennél szinte csak vízilabdázni viccesebb sport, ahol meccsen belül is többet kell a bíróhoz alkalmazkodni.

Ugyanilyen jót ment tegnap a lejcseszter is, még hozzá a másik régi ismerőssel a kispadon. Brenda visszatért a PL-be és igen szépen építgeti a következő szezonra a csapatát. Szépen állták a sarat mutattak karaktert, jól hozták ki a labdákat, bátran vállalták be a cseleket. Ha ez a meccs téttel is bír nekik, talán még gólt is rúgnak a helyzeteikből. Így azonban maradt egy meglepő boNba góllal eldöntött meccs és egyetlen egy remény, ami a második legjobb hazai futballblogot tudhatja maga mögött. Itt is megjegyezném, hogy hiába a kurva sok meccses győzelmi sorozatuk, az összesen 2 kapott góljuk idén a PL-ben meg miegymás; Milner lapátolja a meszet a seggükbe!

Már most jobb, mint Moyes

El is érkeztünk az esti 0-3-ról kezdődő meccshez, ami legalább olyan reménytelen, mint a bajnoki címet az utolsó fordulóban Brightonban bukó City ellen behúzni. Ha odatesszük, hogy Bobby továbbra sem elérhető, Keita szintúgy, valamint még Salah is óvatosságból nem játszik. Nagy valószínűséggel a szép halál lesz ennek az eredménye. Szomorúságot, csalódottságot nem ér az egész. Hány évet szopódtunk úgy, hogy na majd jövőre talán meg lesz a top4, na majd jövőre le eshet egy fisz-fasz kupa és akkor az hozza a győztes génmanipulációt a csapatba, aztán nagyjából március közepétől csak a szar masszírozása maradt.

Brewsterre kíváncsi leszek, ahogy akár Trentet is megnézném Gomez előtt egy sorral. Ha a kezdőt nem is, de azt biztosra veszem, hogy ugyanúgy fogunk küzdeni, mintha Isztambulban lennének a fiúk, aztán ki tudja, lehet Matip lába is elsül, Messi öngólt fejel, majd Suarez megharapja, és még egy győzelmi csula is beficcen. Elvégre tőlünk jött a legtöbb gól a padról ebben a szezonban, hátha a kezdőből is megy a cseréknek.

Nettó két meccsünk maradt, hogy ünnepeljük ezt a maratoni szezont, aminek a második fele egy kibaszott sprint volt!