Forogjon a rotakapa

Este megemlékezünk a tavaly tavaszi hadjárat 5-0-ás berúgásáról, de hasonló eredményre nem számítok. A hétvégi dinamó verés után egy félig eldőlt párharc visszavágójára kényelmes 2-0-lal érkezünk, egy igen profin lemenedzselt meccset várok, Klopp legnagyobb feladata a csapat éberen tartása.

A meccs képe feküdni fog nekünk, a Portónak jönni kell a gólokért, de ezt úgy kell tenniük, hogy nem hagynak teret a szélvészgyors kontráinknak. Hát ez legalább olyan kellemes feladat, mint Budapesten értelmes ingatlant találni megfizethető áron. A meccs nagyjából az első rúgott gólunkkal fog eldőlni végleg, nem is tudom mikor kaptunk utoljára 4 gólt. Hirtelen egy másik mediterrán főváros jut eszembe BL visszavágóról.

Félig Cardiffban

Jelenleg örülünk Vincent állapotban vagyunk, bajnokságban letudtuk a nehezét, ha valami váratlan nem történik a Barcával találkozunk pár hét múlva a BL döntőért. Újra megcsillanni látszik a rég elfeledett presszing és izomból törjük be a kapukat Botond módra. Közel a szezon vége, nem látom a fásultságot se a játékon se a pályán kívül, ennek lendületből mennie kell. Valószínűleg Wijn kezd majd az elmúlt hetek pihenője után, Lovrenre is lehet számítani, ahogy valószínűleg a támadó hármas sem fogja mind végig tolni a meccset.

Félszemmel mindannyian a Cardiff, Huddersfield, Newcastle, Wolves négyesen van. A walesi túra néz ki ebből a legnehezebbnek, még utolsó utáni hajszálakért kapkodnak a bennmaradás kopasz fejbúbján. Nálam az egy magasabb polcon van, mint a ma esti meccs. Könnyed joga bonitora számítok, annak ellenére is, hogy egy erősebb Portóval nézünk majd szembe, mint bő egy hete. Kilenckor szóljon hangosan az ének.

Joga maisterklass