Úton

A szerda esti ellenfél a Watford csapata lesz. A meccset az Anfielden rendezik.

Semmit sem mondó statisztika alapján az elmúlt időszakban a Watford ellen jól ment a csapatnak, hiszen ha az elmúlt 5 bajnokit nézem 4 Liverpool győzelem mellett 1 döntetlen született. Ha csak a hazaikat akkor az elmúlt 5 meccsen 5 Liverpool győzelem mellett 1 vereség a mérleg. Azonban ennek nem túl sok köze van a mostani meccshez.

Annyira nem is rossz…

A Watford idén már elérte a bűvös 40 pontot, azaz már nem lehet kérdés, hogy bennmaradnak. Egyébként elég jó szezont fut a csapat, hiszen jelenleg a 7. helyen tanyáznak. Azaz gyakorlatilag ők vezetik a „rest of the league” tabellát. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a Pozzo családtól teljesen szokatlan módon a jelenlegi edzőjük Javi Garcia már kicsit több mint egy éve ülhet a kispadon. Ez a Watford-Pozzo kapcsolatban matuzsálemi időnek számít.

Azt gondolom, hogy csapatunk – sajnos – Klopp alatti rossz szokásához híven megint késő téli álmát aludta. Pedig most aztán tényleg nem volt megerőltető a január-februári időszak a korai kupa kiesések miatt. Legalább is az elmúlt 6 bajnokin begyűjtött 3 győzelem 3 döntetlen kombó erre utal. Az elmúlt 3 meccs alapján, a forma tabellán tényleg a 9. a csapat, viszont az elmúlt 6 meccs alapján még simán a dobogón feszítünk. Amit ebből ki akarok hámozni, hogy azért koránt sem olyan rossz a helyzet, mint gondoltam. Abban viszont nem lehet kérdés, hogy a Pep féle Halál Csillag City előtt 1 ponttal nem túl sok hibázási lehetőség maradt, ha azt szeretnénk, hogy az idei év legyen az az év…

A magam részéről nem tudok kitörni a gondolatmenetből, hogy az eszemmel tudom, hogy nem a végcél a fontos, hanem az utazás. Azonban ezt nem tudom szívvel-lélekkel átérezni, hanem egyre inkább zabszem van a seggembe a lehetséges végcél reményében, így egyre kevésbé tudok a csapatról analitikusan gondolkodni.