Pörög a kerék, nincs fék

Ahogy a költő mondja, alig vagyunk túl a dupla dinamón, hirtelen délre utazunk a BL himnuszért. Nem igazán érdemes a mostani nehéz sorozatban egy meccset csak önmagában venni, így valószínűleg sokat nyom majd a latba, hogy hétvégén már a City lesz az ellenfél.

A hétvégén filozófiából jelesre vizsgáztunk, és ez a legfontosabb, ami elvárható szezon első darálójában. Amellett, hogy a stílusunkra jellemzőket hibátlanul hozzuk, a bajnoki Chelsea meccsre kifejezetten hatásos módosításokat eszközöltünk. Firmino és Henderson óriási taktikai fegyelmezettséggel hajtották végre Jorginho levételét, szembetűnő volt a különbség a hétközi meccshez képest, ahol ez a jól működő kapocs szinte teljesen hiányzott Sturridge és Fabinho párosánál.

A legizgalmasabb kérdés szerdára a rotáció, mint olyan. Láttuk a dupla dinamó összecsapásokon, hogy nagyjából mit tud a fakó és mit a gálakezdőnk. Mivel a anutám kedvenc színében pompázó olajoshordóék a hétvégén kemény diónak ígérkeznek. Shaqirit és Keitát mindenképpen a kezdőbe várom Nápolyban, míg Sturridge egy nagy kérdőjel. Továbbra is zseniális gólokat szerez, viszont vele jól láthatóan visszaesik a focink kloppi mivolta. Nem amiatt, hogy nem melózik, hanem másképpen teszi ezt, mint Firmino. Ez egyáltalán nem baj, hiszen jól alkalmazva Studge gólérzékenységét egyrészt rotációban, másrészt b tervként is nagyon hasznos tagja ő a keretnek.

Nápolyban Sarri után is van élet, de valószínűleg szürkébb kicsit. Igazából két meccsen át figyelhettük közelről a Napoli múltját, csak eggyel sötétebb kékben. A cigis és Jorginho kettőse nagyon hiányzik, hogy igazán megszorongathassák a Juventust az olasz bajnokságban. A hétvégén jól kezdtek ugyan a bajnok ellen, egészen könnyedén hozták zavarba letámadással a Juve védelmét, de az hátrányban nem roppant össze és megfordította a meccset. A Sarri helyére érkező Ancelotti egyelőre csak kacsintgat a 4-4-2-felé, hogy még közelebb pakolja a pályán a kapuhoz Insignét, legtöbbször 4-3-3-ban játszottak eddig. A belgrádi döntetlen után jóval fontosabb otthon tartani ezt a három pontot Carlóéknak, mint nekünk mindent feláldozni ezért a győzelemért idegenben. Valószínűleg a győzelmi kényszer miatt nagyobb kockázatot a Nápoly fogja vállalni, így két belső középpályással fognak majd játszani. Ez persze felveti a kérdést, elég lesz-e a terület a valószínűleg nem gálakezdővel érkező szeretett fiainknak. Keita igazán megtalálhatná a góllövő cipőjét.

Hogy nekünk mennyire fontos ez az idegenbeli túra az jó kérdés. Egyértelműen előrébb tartunk a csapatépítésében, de otthon a sebzett vad ellen a legnagyobb feladat talán az lesz, hogy fél szemmel se a hétvégi újabb rangadó járjon a fejekben. A szezon eddigi legkeményebb sorozatából eddig nem állunk rosszul. A hazai vereség szerencsére a karalábé kupában jött, ráadásul a b vonal játékát szó nem érheti. Illetve egy baromi élvezetes meccsen, nagy taktikai csata végén hoztunk el egy pontot. Not bad, not bad, de a hajrá még hátra van, és ebből is a hétvégit tartom fontosabb meccsnek. A BL csoportunkban a PSG és a Napoli pontvesztései miatt egyelőre jóval kisebb a nyomás, így egy felfrissített kezdőt várok estére.

Fun fact zárásként: legutóbb ezzel a kezdővel vettük fel a harcot Carlo ellen.