Rossz minták megtörése

A Liverpool dicső 2017-18-as szezonjának elég fixen meghatározható a mélypontja: október 22-én volt az. 4:1-re vert akkor minket a Tottenham úgy, hogy gyakorlatilag hozzá se tudtunk szagolni a meccshez, a védelem Hodgson-kori romokban bolyongott, Lovren pedig elérte azt a szakmai bravúrt, hogy 31 perc után le kellett cserélni. Más most a helyzet mindkét oldalon, és papíron egyértelműen nekünk kedveztek azóta a szelek, de a rossz emlékek attól még elevenen élnek bennünk. Reméljük csak szombat estig. Pool – Spurs beharang.


A legtöbb edző álma a Wembley-ben játszani. Kivéve Kloppot, aki eddigi karrierje során 2 csúnya vereséget is elszenvedett ott a Bayern elleni BL döntővel, illetve az ominózus tavalyi Spurs zakóval; ezen felül pedig volt egy de-facto veresége a City elleni ‘16-os Carling Cup döntő döntetlenjét követő tizenegyesekkel (igen, rá kellett googliznom, hogy hívták pontosan akkor azt a szar ligakupát). Négy a ráadás, szokták ilyenkor mondani, viszont talán most a legjobbak az előjelek arra, hogy megtörjük a sormintát.

A Spurs jó, keretileg meg edzőileg is, viszont az elmúlt 3 év stabil Top 4-es szerepléseire azt válaszolta a vezetőség, hogy pár kölcsön deal mellett konkrétan senkit nem igazoltak erősítés gyanánt. Nem úgy a piros pólós jó fiúk, akiknek a legnagyobb problémája épp az, hogy Fabinhót kicsit lassabban tudják pályára küldeni mint az ideális lenne. A 4 meccs 12 pont és egy felesleges Allison parádén elcsúszott 4 clean sheet önmagáért beszél, főleg úgy, hogy érezhetően nem klikkelt még igazán a csapat, ami a VB-s nyár utáni szezon kezdésnél várható is volt.

De nem döcög a Spurs sem, három korrekt győzelemmel mentek addig, amíg az idei #PárHónapigFelülteljesítőAngolKözépcsapat Watford elkapta őket. Pochettinóék voltak ezalatt, akik az elmúlt évek legviccesebb Mourinho rantjét is közvetve odaadták nekünk, ezért hálával tartozunk nekik. A Tottenhamnek nincs meg a mélysége ahhoz idén, hogy bajnokesélyesként tekintsünk rájuk (a nyáruk alapján ők sem tekintenek akként magukra), viszont egy jó 11-et mindig fel tudnak küldeni a pályára, amivel szépen törhetik a borsot, lásd az 5 lerabolt pont a tavalyi BL döntőstől. Igaz ugyanakkor, hogy ha szombaton rossz eredményt érnek el, már nem lehet majd annyira nyugis az öltözői hangulat.

Meccs élmény szempontból a Pool – Spurs-ök ritkán unalmasak, amit jól illusztrál az a stat, hogy a Premier League érában a legtöbb büntető ebben a párharcban született eddig, és arra is vannak Opta mutatók, hogy ez a két csapat pressinggel a legjobban a mezőnyben, including Manchester City. Személyes párharc szempontjából a Lucas Mura – Sadio Mané duellre lesz érdemes figyelni: az eddigi 16 lövésükből 7-et gólra váltottak a szezonban, Mané holtversenyes góllövő lista vezető, Moura pedig az eddigi 3 kapura menő lövésének mindegyikét belőtte.

Minden bizonnyal jó meccs lesz ez, a hasra csapós jóslat egy 2:1-es győzelem Salah és Mané gólokkal, mivel valamikor meg kell törnie a nagy csapatok elleni rossz Klopp – Wembley mintának.