Más lesz, de nem jobb

A hét nem indult igazán jól, egy klasszikus liverpooli teljesítménnyel oszlattuk el az bajnokverés utóerektált reményeit. 8 napon belül megmutattuk, hogy pontosan tudjuk ugyanazt hozni Coutinho nélkül is, mint vele, mindkét végletben. Mire felkapnánk a fejünket a walesi sárból máris kedvenc nőgyógyász fejű, champó elkerülő bűvész vezeti a post pulisi gárdát a csodás Birgmingham környékéről az anfieldi pokol gyepére.

Találkoztunk már a Pardew vezette WBA-val, remek emlék a december eleji 0-0, mert legalább annyira volt izgalmas az a meccs, mint a hétfői. Persze így egy hónap távlatából az egy dicsőséges veretlenségi sorozat építőkockája volt, míg a hattyús túlságosan a rekord eladásunk és a dicsőséges cityverés után esett. Nincs meg az a távolság, hogy ne a kreatív középpályás hagyta űr manifesztálódásaként értelmezze mindenki a hétfői bukót, mégis a különbség a kettő között 1 gól és 1 pont csupán.

Na de mielőtt barna gatyóban ülnénk a tévé elé szombat este, gyorsan mindenki vésse fel, a legrosszabb dolog, ami Pardew-val történhet, ha újra kell játszani velünk. A második legrosszabb pedig, ha továbbjutnak. Persze a sportszerűség és a győzni akarás és nem fognak kiesésre játszani hiszen minden WBA játékosban ott dolgozik az, hogy mennyire megérdemelnék a szurkolók hogy 1968 után újra a Wembleyben ünnepelhessenek a csapatukkal.

A realitás ennél keményebb, 20 ponttal csücsülnek a tabella alján és az FA kupa vitézkedésre nem járnak pluszpontok. Ellenben jár fáradtság, sérülés, energia és figyelem megosztás, valamint az erkölcsi győzelem a champó mellé. A december januári hajtás végén mindkét csapat a veszteség minimalizálást a zászlajára tűzve száll harcba majd, és emiatt lesz ugyanolyan pocsék a meccs, mint a hétfői.

Bár a Pulis nem fogja extra sünbe vágni a csapatát, mert reflektor fényben most játszhatnak utoljára „öröm”focit a srácai, innen irtózatos heti meló lesz, elszenvedni a csapatát az utolsó három helyről. Klopp pedig a 3. számú sorozatban folytatni fogja a csapat forgatását, emiatt akár még egy Ings-Studge csatárpárost is el tudok képzelni holnapra. A rotáció persze az összeszokottság és a gördülékenység rovására megy, amikkel alapesetben gála lenne a nem az életéért harcoló WBA ellen a meccs, így azonban mi is süllyedünk egy szintet ahhoz, hogy kiegyenlítetten szenvedős meccs legyen.

A decemberitől teljesen eltérő nyílt meccsre számítok igazi kupahangulattal, Hókuszpók gólokkal.