Köd végén a napsugár

Avagy a West Ham botrány fos.


Micsoda hangulat váltást tud okozni a fociban egy jó hét! Az október végi szombaton, amikor a Huddersfield elleni első félidőben bemutattuk az Ötlettelen Busztörési Kísérletek sorozatunk legújabb részét, a légyzümmögést is meg lehetett hallani az Anfielden. Ráadásul mindez egybeesett a Klopp kinevezés 2 éves évfordulójának napjaival is, ami miatt – ittléte óta először – eléggé széles körben jöttek a kételyek és/vagy ideges hangok, hogy vajon jó irányba halad-e a Liverpool, és vajon hány évre vetette vissza a kudarcos néhány hónap a klubot? Aztán egy védelmi hiba után jött az a Studge emelés, amire még tartalékos csapattal is rávágtunk 9 gólt a következő 5 félidőben a hét során, most pedig ott vagyunk újra a Top 4 seggében, a BL-ben pedig abszolút megvan a csoport elsőség lehetősége.

Túlzó lehetett a letargia? Yup. Mögöttünk hagytuk a nehézségeket? Nope. De jól kell megélni a mojo visszatértét, annyi szent, éééééééééééés… visszatért Mané idő előtt!

Mojo visszaszerzésre persze tökéletes trió a Huddersfield – Maribor – West Ham, amiből még mindig a harmadik tűnt a legnehezebb akadálynak, de ez a West Ham valami botrány fos. Bilic megy is a főnökeivel beszélgetni a következő napokban a cikkek szerint, ami nem lesz a legkellemesebb neki, főleg mivel nem tűnt annak az embernek, akinek sok ötlete van a különböző szintű hogyantovábbokra.

Na, de ez legyen a West Ham (ami botrány fos) szurkerek nyomora, mi örüljünk annak, hogy a sajátunk, ha más nem, felfüggesztésre került. A meccs egy sokáig amolyan inverz Liverpool meccsként tötyögött, ahol a botrány fos West Ham impotensen passzolgatott, mi meg két gólt rúgtunk három kapura lövésből az első félidőben. Ebből főleg az első volt vicces, olyan laza és egyszerű kontra végén jött, amivel legfeljebb edzésen szoktak találkozni a fiúk. Ez azért történhetett így, mert a West Ham botrány fos.

A második félidőben aztán okozott némi izgalmat a szépítő találatuk, de rögtön rá, gyakorlatilag a középkezdésből, jött Ox és a joehartozó Joe Hart, ennél a 3:1-nél pedig már pont érezni lehetett, hogy sima lesz a vége. Bilic, aki jelenleg még a botrány fos West Ham edzője, úgy reagált a helyzetre, hogy szíve szerint az U16-os csapat összes csatárát is pályára küldte volna. Az orrnehéz – és botrány fos – West Ham középpályája gyakorlatilag megszűnt létezni, így Salah második, azaz a Pool negyedik gólja már kifejezetten kispályás céges foci hangulatban született. Simán jöhetett volna ötödik is, ha Solanke nem önzőzik, de akár hatodik meg hetedik is jöhetett volna, mivel a West Ham botrány fos.

De mi meg épp nem vagyunk azok! Ráadásul egy láb sem maradt Londonban.