A nyolcadik utas a hetedik

Mané, az úristenedet mennyre fogsz itt hiányozni. És oké, nem hibáztatlak, tökéletesen életszerű és a sportba beletartozó dolog volt az Ederson-eset, de baszki, nézz már rá erre a Burnley-re, hát te nem fosol? Eszedbe jut, hogy Matip mellett biztosan Lovren vagy Klavan lesz, a széleken meg Moreno és AA (ha csak a BL- piros miatt be nem fordázza oda Gomezt a duó), és ezt a sort fogja támadni a házi gólkirály Sam Vokes, aki a tavaly augusztusi 0-2-n is betalált nekünk (naná), és mellé igazolták még a Leedsből a Champo tavalyi gólkirályát, az akkor 27-et lövő Chris Woodot. A szegény új-zélandi srác neve a Johnny Wooddal lehetne még egy fokkal pornósabb, de ezt a ziccert kihagyták a szülei, cserébe a méretei megszabásánál nem sajnáltak tőle semmit. A 191 centijével egy tökéletes célpont lesz minden egyes beívelt labdánál, a 186 centis Vokes-szal ékpárosban pedig igen komoly gondokat fognak nekünk okozni, vagy ha mégsem, van még egy 186 centis osztrák bójájuk is Barnes néven, de ha nem nyomják full kreténbe, akkor ő csak a padon lesz.

Annál is inkább aggódnék a Burnley miatt, mert egyelőre úgy tűnik, hogy a tavalyi sormintájukat is eldobták, és ezúttal idegenben sem fossák össze magukat. A Chelsea elleni nyitófordulóban egy laza 3-0-ás vezetéssel mentek félidőre (Vokes lőtt kettőt, Wood ekkor még a Champoban lőtt gólt a Boltonnak), amit a Chelsea csak 2-3-ig tudott szépíteni (mindezt Londonban ugye), augusztus végén pedig a Wembleyben tartották 1 gólon a Spurst, hogy a 92. percben a debütáló Wood elhozza nekik az egy pontot is emellé. Ezen kívül szintén megverték a Palacet otthon, ugyanúgy 1-0-ra mint mi (Wood lőtte a gólt, az volt a második meccse, eddig 61 perc/gólnál tart, de ugye kicsi a minta), az egyetlen legyőzőjük idén pedig a Pulis-féle WBA volt.

Szóval vegyük át még egyszer. Kezdődik a PL-idény, idegenbe mész a Chelsea-hez és a Spurs-höz, fogadod a Palace-t és Pulist, és ezek közül az egyetlen csapat aki megver, az a WBA, a top6-tól elhozol 4 pontot, és a kötelezőt is hozod. Egyrészt ezt a sorozatot meg a hozzá járó 7 pontot még mi is elfogadnánk, nem hogy a Burnley, másrészt nem leszek nyugodtabb, ha azon kezdek agyalni, hogy ezen csapatok közül mi melyikre hasonlítunk a leginkább.

Nade.

Fogjunk valami pozitívat is, egyrészt a Burnley eladta a legjobb középhátvédjét 28 millióért az Evertonnak (a United-reject Micheal Keane volt az egyébként), a helyét pedig a padról töltötték fel. Mondjuk az eddig látottak alapján nem is rosszul.

Ebbe a állításba viszont beverhetjük az első éket, ugyanis ők se találkoztak még egy, a mienkhez hasonlóan potens támadósorral, ami Mané helyén Coutinhoval is elég bika ám – csak épp befejezni nem tud senki igazán ebből. Coutinho hiába lő szép és nagy gólokat, alapvetően nem befejező, Firmino hiába a leghasznosabb és legjobb árnyékékünk már fogalmam sincs mióta (a Torres-Gerrardban utóbbit lehetett hamis kilencesnek hívni amikor volt rendes is?), ettől még benne is maradnak bőven gólok, Salah meg egy külön eset, mert hiába Mané-szerűen parádés a posztján, a kapus megverése bántóan nem megy (egyelőre).

És ez az a pont a meccsre felkészülő gondolkodásban, amikor Kloppék útelgága…. útelágazáshoz érnek.

  • A támadósorban van két opció, vagy a Cou pótolja Manét poszton, vagy Sturridge jön be középre, és a szélre kitolódik Firmino. A Cou-féle megoldással kicsit kevesebb a befejezőképesség, cserébe a cápa ugrál a vízben, nincsen idegen elem, és Firmino is poszton marad. Ez sokkal jobbnak tűnik.
    [Javítás] Harmadik, és legvalószínűbb opció, hogy Ox kerül be Mané helyére, Coutinho meg leginkább Wijn, talán Can helyett megy a középpályára.
  • Na de hogyan támogassuk a támadósort? A Hendo-Wijn-Can középpálya viszonylag adott [volt a javításig, Cout rakjuk be az egyik nem-Hendó posztra], az igazi kérdés, hogy szélsővédőknek kiket válasszunk, figyelembe véve, hogy az ikertornyok jönnek ellenünk.

Round1: Moreno vs. Milner. Ourscore-olni próbáljunk meg a legjobb támadónk nélkül, vagy játszunk egy kicsit biztonságibbat, fedezzük a fedezéket?

Round2: AA vagy Gomez, a kérdés nagyjából itt is ugyanaz, a City ellen nem épp brillírozó Trent támadjon ami a csövön kifér (vele szemben egyébként a 184 centis Ward jön szélsővédőként, izgi lenne egy jobbról jövő szabadnál), vagy Gomez fedje le rendesebben a seggünket, és kapjon Salah több terhet magára?

És akkor még ugye számoljunk azzal is, hogy szerdán BL volt, rotálni meg csak kéne.

Mivel a pénteki sajtótájékoztató előtt vagyunk még, így kábé vakon tippelném be, hogy Cou kerül Mané helyére [vak is volt meg bátor is, Ox lesz a fronton, Cou meg Wijnaldum helyén], illetve, hogy Moreno és Gomez lesz a széleken. Ezen kívül Lovrent még behelyezem a kezdőbe, de ez nekem teljesen 50-50, hogy ki lesz. Esélyben is fele-fele, meg valószínűleg a meccsen hasznosságban is az lesz, a mostani formájukban teljesen ugyanazt tudják mindketten. Matip szegény meg azzal rémálmodik, hogy az ágyban a balján az egyikük van a nője helyén.

Lényeg a lényeg, ez egy kifejezetten fosós meccs. Nem szar ez a Burnley, jó formában is vannak, és ha vezetünk is egy, vagy akár két góllal, akkor is bármikor találnak maguknak egyet, nálunk meg aztán pláne. Most azt mondanám, hogy ha 10-szer játszanánk le ezt a meccset, akkor mondjuk 5-ször nyernénk, 3 döntetlen lenne, és 2-szer a Burnley örülne, reménykedjünk benne, hogy szombaton délután négytől azt a meccset adja a stream, ahol nyerünk.

A mérkőzés szombaton 16.00 órakor kezdődik.