Save the dates

Szokásos június idusát éljük: épp, hogy beletespedtünk az uborkaszezonba, máris az arcunkba nyomják a Premier League 2017/18-as idényének sorsolását. Ezt szedjük össze alább, csak hogy mindenki Fonatot böngészve töltögethesse a naptárát holnap a munkahelyen a fél 2-kor megérkező mély kajakóma egy-egy felvillanó éber pillanatában.

Persze nem fogunk ennyire előre szaladni, mert a PL idényének szokásos két hónap múlvai megkezdése előtt ismét örömteli szereplésünk lesz. Még örömtelibb lenne, ha ezt a BL nevű dolgot egyből a csoportkörben kezdhetnénk, de jó liverpooli sem a rég sem a közeli múltba nem réved. Haha. Szóval kedd-szerda esték. Készítsétek a sört. De előbb a pennát:

Bajnokok Ligája

play off kör párosainak sorsolása: augusztus 4.

odavágó: augusztus 15.-16.

visszavágó: augusztus 22.-23.

A potenciális ellenfeleink: Viktoria Plzen, CSKA Moszkva, Club Brugge, Sporting Lisbon, Steua Bucharest, Young Boys, Nice, Hoffenheim, Istanbul BB és AEK Athens.

Lesz majd szemezgetés, hogy kinek miért nem örülünk, de még ráér. Én mindenesetre látva a tavalyi alapozást egy cseppet sem rettegnék ettől a – pénzügyi és nyár végi transzferek szempontjából amúgy brutálisan fontos – megmérettetéstől. A dolgunkat viszont nagyban könnyítené, ha az igazolásaink gyorsabban és gördülékenyebben mennének. Az eddigiekről no comment, de a jelenlegi csapat tavaly augusztusi formában bárki ellen esélyesként futna ki.

A felkészülést egyébként a Palack ellen kezdjük július 19-én a Premier League Asia Trophy-n (!). A sörmeccsek kiírását majd a hivatalos oldalon követhetitek, legtöbbjük még nincs meg pontosan, de sok szót nem is érdemelnek.

Premier League

Kijött a hivatalos schedule, jöjjenek tehát szép sorban a meccseink:

Augusztus

12 – Watford (A)

19 – Crystal Palace (H)

26 – Arsenal (H)

Szeptember

9 – Manchester City (A)

16 – Burnley (H)

23 – Leicester City (A)

30 – Newcastle United (A)

Október

14 – Manchester United (H)

21 – Tottenham (A)

28 – Huddersfield Town (H)

November

4 – West Ham (A)

18 – Southampton (H)

25 – Chelsea (H)

29 – Stoke City (A)

December

2 – Brighton and Hove (A)

9 – Everton (H)

13 – West Bromwich Albion (H)

16 – Bournemouth (A)

23 – Arsenal (23)

26 – Swansea (H)

30 – Leicester City (H)

Január

1 – Burnley (A)

13 – Manchester City (H)

20 – Swansea (A)

30 – Huddersfield Town (A)

Február

3 – Tottenham (H)

10 – Southampton (A)

24 – West Ham (H)

Március

3 – Newcastle United (H)

10 – Manchester United (A)

17 – Watford (H)

31 – Crystal Palace (A)

Április

7 – Everton (A)

14 – Bournemouth (H)

21 – West Bromwich Albion (A)

28 – Stoke City (H)

Május

5 – Chelsea (A)

13 – Brighton and Hove (H)

Ideális forgatókönyvnek találnám, ha az utolsó előtti meccsen visszavágnánk olajos műanyag zászlós barátainknak az ezüstszezonunkban történtekért. Azon kívül pár említésre is alig méltó spekuláció:

  • rögtön az első két fordulónkat megfűszerezzük két hétközi BL play off meccsel
  • az októberi nemzetközi hadszíntérrel terhelt hetek a válogatott szünet után elég kemények lehetnek a 2 rangadó okán
  • a számunkra (Kloppéknak) oly kritikus decemberben sajnos nem kaptunk túl jó ellenfeleket (értsd nagyokat, akik ellen underdogok lehetünk a szenvedős időszakban)
  • a kiesőjelöltek megtáltosodását jelentő március-április időszakban talán 1-2 potenciális kiesővel találkozunk, ez nagyon jól jöhet
  • szintén pozitívum, hogy otthon zárunk az egyik legkisebb ellen.

A tapírfasz szerintem a tavalyinál korábban beállhat, az október-január időszak dögnehéz lesz, a stábnak a tavalyinál sokkal jobban kell felkészülnie. A szezon végkicsengését nagyban befolyásolja a kupaszereplések száma, remélem addig ra maximum egy lesz képben a PL-en kívül, és akkor szép hajrá kerekedhet ki.

Még két hónap, addig láblógatás, illetve tegnap felverték kicsit a forintot, tessék rendelni a thai shemale-eket mezeket.