Piszok

Egyszerű a helyzetünk, hiszen ha megnyerjük a 3 maradék döntőnket, akkor tuti a saját kezünkben a sorsunk és nem kell kiizgulni a többiek botladozását. Azonban, mint Liverpool drukkerek tudjuk, hogy ezek a meccsek a legnehezebbek és kedvenceink ilyenkor szoktak csalódást okozni, oly gyakorisággal, hogy meglepetésnek nem is tudnám hívni.

Az biztos, hogy piszok nehéz lesz a három hátra maradt meccsünk, hiszen köztudott, hogy nem szerepelünk általában jól ezek ellen az ellenfelek ellen. Kifejezetten nem szerepelünk jól az idei szezonban jól a stabilan védekező bully csapatok ellen. Ha még inkább ráközelítek, akkor kifejezetten pocsékok vagyunk az ilyen típusú ellenfelek ellen a december óta. Hiszen év elején még mikor friss volt a taktika és teljes a keret akkor azért rendesen elvertük 4-5 gólokkal az ilyen típusú ellenfeleket. Nem is csoda, hogy gyorsan kapcsoltak és még véletlenül sem fordul meg a fejükben, hogy focizni akarnának. Márpedig a Kloppi foci eddig nem igazán működik, ha az ellenfél nem akar focizni.

A három piszok nehéz meccsből a mindjárt kezdődő Soton elleni lesz a legnehezebb. Nem csak azért, mert a legjobbjaink közül többen sérültek most is, hanem egyszerűen azért mivel idén kifejezetten nem megy Puel féle Soton ellen. Idén három meccsünk volt már ellenük. Gólt még nem szereztünk és két vereség mellett egy döntetlent sikerült kiharcolni baromi rossz meccseken. A mai összecsapás is pontosan olyan lesz, mint az eddigiek voltak. Kevés gól lesz, a Soton főleg az Anfielden nagyon bátran fog visszahúzódni és ölni a focit. Bízva abban, hogy a kriptonitjainkból legalább egyszer sikerül betalálni értsd vagy egy kontra a támadóikkal beakad, amire az idő előrehaladásával persze folyamatosan javulnak, az esélyeik minél inkább ki kell támadni a kiemelten fontos 3 pont érdekében. Vagy majd csak jön egy beadás, szöglet, szabadrúgás ahol megint összehozunk egy komikus találatot részükre, hiszen gyakorlatilag nincs olyan kis angol csapat, amely ne készülne többet ilyen szituációkra és ne lenne fizikálisan erősebb, mint a mieink. Ebben van egy 22-es csapdája, hiszen a mi focink kisebb, gyorsabb, kreatívabb focistákat igényel és a saját focink tökéletesítésével folyamatosan vesztünk a méretbeli versenyben és egyre könnyebben fizikálisan elnyomhatóak vagyunk, persze az angolos bírák hathatós segítségével. Ebben semmi meglepő nincs, évek óta tapasztaljuk.

Ami biztos, hogy a közel sem teljes kerettel és kezdővel várhatóan egy piszok nehéz és rossz meccs vár ránk, ahol, ha sikerül nyerni rohadtul magas ívben fogunk arra tenni, hogy hogyan is lett meg a 3 pont, hiszen, a Szent Grál már oly közel van és nagyon fájdalmas lenne ha nem sikerülne megszerezni. Mindenesetre nem lepne meg túlságosan, ha végül a Soton nyerne és nekünk maradna az ETW party.

Mondjuk a mai meccsnek ad egy kis extrát, hogy lehet majd találgatni, hogy jövőre ki fogja a Soton játékosok közül felhúzni a csoda szép új évfordulós mezt.