Fátyolos miarépaez

Hőőte. Ez tényleg megtörténik? Decemberben már formálódott valami, amit nem sorolhatunk a csapadékok osztályába, és 3 hetes kis tanulmányi szabim előtt is kongtak a harangok, de ennyire mélybarna még nem volt a szar a palacsintában. 0,7-es ppg-t mutat a ködméter az elmúlt 10 meccsünkre. Az tudod mennyi? Hát persze, hogy tudod, Big Sam-en nőttél fel: 15%-kal rosszabb teljesítmény, mint amit a tök utolsó helyen csücsülő Sunderland kalapozott össze ebben a szezonban.

Csapjunk még jobban a lovak közé, kedves megcsömörlött Liverpool-szurkoló barátom. A tegnapi vallatósan szar meccs maximum két és fél mondatot érdemelne, de jobb róla beszélni, mert ez is egy cseresznye a torta tetején. Bár a januárunkat helyesebben megmetaforizálva inkább csak egy újabb emésztetlen kukorica darab a reggeli kávézás végeredményeként az árnyékszék aljában megtestesülő halmaz tetején.

Kapuskérdés volt, van és lesz a Liverpoolnál. Emlékszel a tejfölszőke, fogszabályzós, szeplős, kis aranyos osztálytársadra általános iskola ötödikből? Simon ma egy gyengébb pillanatában újra eme szerep megtestesítésében élte ki magányos perceit. Van ilyen, most nem is kell kukoricára térdeltetni – főleg nem a fenti halmazállapot tetején –, mert harminc perccel később megint ziccert fogott. Ilyenek ezek a Liverpool-kapusok. Szeptemberben az Anfielden is volt egy kis rossz érzet a tigriscsíkosok ellen: ott is szoptuk ám a gólt á la Karius, ne sírjál. Igaz találtunk mellé ötöt saját részről. Apróság.

Fent az őszi, lent a tegnapi meccs hőtérképe; balon a Liverpool, jobbon a Hull. A támadóharmad elején szinte nullához konvergált CouFirMa teljesítménye. Ráadásul ezek relatív festések, és nem jön ki, hogy tegnap banyatankos nyugdíjas futótempójában sikerült „mozogni”. Aztán nem 5-1, hanem 0-2.

Azt mondod sebesség nélkül játszottunk tegnap? Azt mondom, hogy egy kokainfüggő harmadik tiszta napját sikerült leutánoznunk. Vissza ne nézd a szeptemberi meccset ellenük, mert túl erős autofellációs, nosztalgiázós élményt okozna, azt meg egy mai Pool-szurkernek nem szabad. Az egyéni értékeléseket inkább össze sem vetem, mert ennek is csak egy nyugodt, könnymentes vasárnapnak kellene lennie mindenki életében.

Szuicid gondolataid támadtak? Én megértelek, barátom. Hova tűnt az őszi teljesítmény? Millió dolláros kérdés, de inkább bébi, akinek eltörték a nyakát. Emberanyagban pont ugyanott vagyunk. Ősszel Ragnarokkal odáig fajultunk, hogy 15 helyett 21 perc kellett a meccsek eldöntéséhez. Illetve persze Can akkor még szerencsére nem került a pálya közelébe. Fizikálisan nem lehetünk, és nem is vagyunk fáradtak. Van azonban pár bibi.

Egy

Mentálisan nem csak, hogy leépítettük magunkat Nils Holgersson összes vadlúdjának farhátja alá, de onnan a stáb képtelen kihúzni a fiúkat. Jöhetnek itt nagy felrázások a félidőben a főnöktől, vagy koncentrációhegyezés a bajnokaspiráns ellen, csúnyán bukásra áll ebben az időszakban a pszichológiai hadosztályunk. Steve Peters sajnos már nem a liverpooli csimpánzokat zárja be a dobozaikba. És ezért nem lehet okolni egyesével az egész támadósorunkat, hidd el, ők sem akarnak kibaszni velünk. Profik, de emberek, így jönnek ilyen hullámok. De egy (Angliára) felkészült stáb ezt már rég sokkal hatékonyabban kezelte volna. Nem szabadna előfordulnia, hogy a 3 első kulcsemberünkből 3 formán kívül játszik, minden meccsen végig. (Szeptemberi meccs – CouFirMa 12 keypass, 200 passz 86% pontossággal; tegnap – 6, illetve 128 és 75%. PL vs. Champo.)

Kettő

Mutassak lelohadó fasz ábrát? Nem teszek be ismét görgő ppg átlag grafikont, mert kinevetsz vagy sírva fakadsz a csúnyájától. Elég beírnod bármely oldalra, melyet inkognitó ablakban szoktál megnyitni, hogy impotence.

Namármost, mikor is a szerszámos ládikó érezhetően elkezdett nem működni, akkor Jürgenék nem kezdtek új módszereket keresni, hanem erőltetik minden este ugyanúgy az asszonykával, mert hát egy idő után már csak visszajön az a man power. Nos, ez eddig nagyon nem jött össze, sőt, annál inkább rágörcsöl a páciens, és megerősödik az Egyes pontban leírt tünete. Melyet a dokker ugye épp nem tud kezelni. Fucked.

Szóval amikor már nem áll fel egy hónapja, akkor nem lehet azt csinálni, hogy körbenézünk a fiókban, és jéé bassza meg, itt egy Sturridge meg egy Origi? Két ilyen barna pirulát már csak ki lehet próbálni, ha kiesőstatisztikákat sikerül összehozni az ágyban, nem? Lópéló, inkább a holland fenegyerek helyett is feltesszük a török-német technikust. Chelsea ellen is csak egy kurva döntetlenre hoztuk Gini miatt a meccset. Botrány, fanszőröm az égnek áll.

– Voltál már férfival, cula?
– Öhh, nem főni.
– És szeretnél?

Három

A Jacuzzi vize tud ettől forrni rendesen, de tartom: óriási hiba volt belemenni a Ligakupába. Egyrészt mentálisan is arra lett hegyezve a csapat, hogy na ez most végre a mi behúzott kupánk lesz. Aztán pofon, és beleszédülés. Másrészt: a 433 számomra továbbra is az idei év adu ász felfedezettje, nagyon megtalálták Kloppék, működik is Angliában, buszokat zúztunk, hitelesítettnek gondolom nagyon magas bajnoki célok beteljesítéséhez. Csak épp van úgy 11 emberünk hozzá(, és abból 3 formán kívül, főleg mentálisan). Na, amikor ezzel tisztában vagy, meg azzal is, hogy 10 hónapos az idény, a közepén nem hogy semmi szünettel, de angliai dupla hajtással és ANK-val, akkor nem kérsz még egy műpéniszt az ánuszrózsád környékére.

Mi kértünk, és ez nagyon sokat számít arányaiban, hiába jön bárki abszolút számokkal és rotációval. Az sem csak mese, hogy a Ligakupa győztesek – statisztikai hibától eltekintve – kurrrva rossz PL-idényt hoznak össze. Ja, nem mintha mi megnyernénk idén bármit is, de ahhoz a semmihez ugye csúcsra járattuk a lejátszott percek számát. Ami számos 2 nap felkészülős meccshez vezetett. Ez pedig nem megy. Még. Csak éppen ezt tudni kellett volna.

Van ez a 3 -> 2 -> 1 következménysorozat, ami persze nem magyarázza meg teljes egészében a produkciónkat, de kísérletet tesz rá. Szerencsénkre elégnek mutatkozna megoldani az Egyest, csak valamiért ez még mindig túl távolinak érződik. A stábban viszont badarság lenne ilyen korán nem teljes mértékben megbízni.

Záró tény

Az a szeptemberi, meg úgy all-in-all őszi Liverpool még létezik. Valahol az agyalapi mirigyek legmélyebb bölcsőjében ott van még. A PL-idénynek még mindig a 35%-a hátra van, és mindez fityfiritty kupák nélkül. Ez a szakmai stáb építette fel azt a PL-t lefutballozó csapatot, ugyanez is fogja újra előcsalogatni tavasszal.