Hattyútél

Bár még javában zajlik a tél rettentő mínuszaival kis hazánkban, addig a csapat házatáján már a tavasz napsugarai olvasztják az Anfield előtti anyaföldet, hogy Milner és csapata nyugodt körülmények között áshassa a helyet a kőnek. Örömhírek ezrei érkeztek az utolsó napokban, mint például Gerrard az akadémián kezdi meg edzői pályafutását, úgy néz ki hiányzott az eső Kaliforniából, valamint Matip kikeveredett a bürokrácia hálójából és véget vethetünk mini téli szünetének. Mané élvezi az afrikai telet és pihen a tavaszra pár góllal, valamint klubunk nagyszerű volt játékosa, Xabi a szögre akasztja a stoplist, hogy egy jól megszokott sport1 színvonalú közhellyel adózzak a nálunk töltött évei előtt. Azonban jönnek a hattyúk.

A Swansea igazán vészterhes időket él. Rég letértek a Martinez és BR által fémjelzett spanyolos rövidpasszos útról és szépen visszakanyarodtak Laudrup és Monk irányításával a brit pragmatikus foci felé. Ezzel az üde színfolt jellegükkel az identitásukat is elvesztették, és mára nem maradt más belőlük csak egy gyengélkedő kieső jelölt kiscsapat a Premier League és a Championship közti szakadék szélén. Van elől egy bója, mögötte pár játékképes ember, akikről elhisszük, hogy fejbe tudják rúgni emberüket, mögöttük pedig tömörül a teljes védelem és olyan szinten ássák majd be magukat a kapu elé, amire még egy teljes vakond populáció is vakon csettint egy elismerőt.

Legalábbis én nem számítok másra. Az Anfield a szezonban bevehetetlen, értelmetlen kockázatvállalás lenne részükről magas presszinggel fárasztani magukat és hagyva óriási támadható területeket. Coutinho visszatértével Firmino is visszanyerte kedvenc játszótársát ezzel újabb löketet ad a téli álmot alvó támadócápánk ébredéséhez. Egyetlen komoly hiányzónk Mané maradt, de ő is igazoltan kerget gepárdokat és gyűjti a tapasztalatot a következő Fonat Zoo poszthoz.

Amikor még a passzjáték volt az ellen erőssége

Teljes erősségű csapatot várok, hiszen következő meccsünk a Soton visszavágó jövőhét szerdán lesz csak, utána pedig megint FA kör lesz a Wolves ellen ahol megint szerephez juthatnak a kicsik Lucas Gólvágó Leiva vezérletével. Milner játékát újra élvezhetjük, szerencsére Origi megmutatta mekkora szükség van egy jó kőművesre, és hogy nem értékelhetjük eléggé a hetesünket. Az első csapatot küldeném fel egytől egyig, semmi tartalékolás szerdára, amíg ilyen kiélezett a top4 harc muszáj tolni a biciklit érte. Két meccs egy szombat-szerda kombóban előtte utána fakó meccsekkel nem lehet gond az a csapatnak.

Itt van a kőműves brigád vezetője, reméljük ő rakja majd helyére a követ!

Nem várok sokat a Swanseatól, elég masszívan gyenge formában vannak. Új edzőjük Clement egyelőre a stabilizáción dolgozik, kérdés elég lesz neki az idén vagy Newcastlehöz hasonlóan zuhannak ki év végén. Én azt mondom élvezzük a busztörésünket ebéd után.