Gázolt dámszarvasok

’Nyami!’ – nyalhatott bele a stratégiailag megfelelően elhelyezett tejszínbe magyar idő szerint vasárnap délután 4:46-kor Linda aznap már ötödször. Egy, a szivarok ellenére még mindig mezzo férfihang jött válaszul: ’Top of the league, honey.’ Majd újabb flakonrázás. És tényleg jött még egy 6. is. Elpicsáztunk csúnyán ismét egy csapatot, akik ellen a top4 sorsa el tud dőlni. És csak nem tud felszállni az a rózsaszín köd: még mindig hozzuk a kötelező pontokat, 12 meccse veretlenül. Egyszer kezdtünk az Abra-érában 26 ponttal 11 forduló alatt, Rafa ezüstévében.

mertezegyindiantancesenelhiszem

Mert ez egy indiántánc,
és én elhiszem, ….

Leszek olyan jó fej, és a negatív dolgokkal kezdenék. Lukács. A horvát csulaveti hősünk sajnos elkapta Millytől a nyavalyát, így brazilunk állt be Matip mellé. (Ha nem tűnt volna fel, Lucas annyi eltékozolt év után végre megtalálta a számára tényleg legkevésbé hátrányos frizurát.) DE! Ez így nem klappolt. Skrtel-Lovren-i magasságokat idézve tudtak teljesen ellentétesen mozogni. Szerencsénkre az a néhány Watford-támadás, ami jött, főleg a bal oldalon erőltetődött – a jobbos Amrabat teljes fakója miatt is -, de hát ott meg Matip tanár bácsi Clyne mesterrel mindenkit zsebre vágott. Mindeközben Milner a teljesen szétzilálódott CB-párostól fél köpésre már azt sem tudta, hogy hány egység víz kell egy kiló cement mellé a malterhez, nem hogy hova helyezkedjen.

milly

Azért Lucas sem volt rossz, és így utólag már egy félig ép védelmet kipakolni is büntetés volt. Kloppék A-terve valószínűleg az volt, ami jött is: porig alázni a Watfordot minél előbb, aztán nem lesz több kérdés, csak hogy meddig hisszük el magunkról a clean sheet-et. Úgy látszik a szederbokor-féle konteó koncepció tényleg áll: mindenkit a meccs elején akarunk leverni, és ez főleg a kicsik ellen nagyon hatásos lehet. A presszingtől ma is ejakulálhattunk már 5 perc után. Én (ismét) Lallana miatt tértem ki a hitemből:

passzok

Az a 6 darab nyíl csak azért annyi, mert nem lehet többet berajzolni. Az oké, hogy ő viszi egyszerre bal és jobb oldalon a támadást, de előtte még néha hátrafut Hendo(!) mögé labdát kérni.

A Watford egyébként egy 5-3-2-es fallal próbálkozott védekezni, hogy aztán 3-5-2-vé alakulva kontrázzon minket, bár legtöbbször ez egy 4-1-0-5-be ment át, a középpálya teljes hiányával. Na ez legelőször ott bukott meg, hogy hagytunk nekik egy kb. 20%-os labdabirtoklást az első félidőben, és nagyjából a gyep alá döngettük az önbizalmukat. 25 percig szépen húzták, de már rég halott volt a dolog, mikor szépen berendezkedtek ezzel az 5-3-mal, aztán majdnem ugyanennyi fürge vörös mezes cicázott közöttük. Teljesen reménytelen volt, főleg az elölmaradó két csatárukkal. Az alapjátékunk egyik elemét sem tudták akadályozni, onnantól meg kalap-kabát a mostani Klopp-gárda ellen.

Élmény volt látni, hogy elég gyorsan váltottunk az elején, mert ott még azért be-bejött néhány esztelen beadás, de aztán a pályaszélesítés helyett mindenki beljebb lépett egy half space-nyit, aztán középen a braziljaink nyomtak egy grundfocit.

Szidni még talán Can-t merném, mert vele azért kicsit rigidebb középpályás szerepeket kellett felvarrni a gyepre, de még mindig végtelenül intelligens a török, közel sem akkora negativitás ebbe a játékba, mint Studge. Aki megint megmutatta, miért nehéz kérdés ő. Irgalmatlan klasszis csatár, semelyik ellenfél csapatban meglátni nem akarom, de bejött és hirtelen mindenki azt az egy embert várta, hogy te, te légyszi találd már el úgy, és akkor nekünk jó lesz. Mi volt más 70 percig? Nem volt te. Manapság úgy ülünk le meccs elé, hogy csak játsszon szépen a csapat, aztán a kismillió ziccerből úgyis valakik bele fognak botlani jól a labdába. Nem pedig úgy, hogy jajj, csak legyen jó napja Studge-nak. Vagy Suareznek: If we still had Suarez, he’d be on the bench.

gols

Vasárnap cirka 21 sanszot kreáltak a művészek elöl, és Opta-PL-rekord 17 darab kaput találó lövést süvítettünk. Nem szar. A góljainkat felsorolni erről az újabb tanárfocis meccsről hajlandó nem vagyok, a hatos darab giffel pedig senki mobilnet-forgalmát nem fogyasztanám.

Az idei utolsó válogatott szünetig 4 csapat hozta kövér (de nem csillagos) piros ponttal a házi feladatát, de mi azt a másik hármat is tarkón csaptuk. Legszebb foci, legkevésbé egyénfüggő csapat, legtöbb pont. #kloppoftheleague
_________________________________________________________________________

Disclaimer: Sem biológus nem vagyok, így gőzöm nincs, milyen állatfaj éktelenkedik útjelzőtáblaként a Watford címerén, de majd helyretesznek az okosok meg a bátrak.