Kék ördögök

A Jacuzziban mi mind az 1800-as évek tanyavilágában nőttünk fel, ezért elővettük kedvenc játékunkat, és héjában izzásig melegített krumplit készítettünk – előtte ráírtuk, hogy Chelsea kommentfogó – és csupasz kézzel elkezdtük egymásnak dobálni. Engem annyira mellbe fockolt a krumpli a tény, hogy péntek este 9-re kéne készíteni egy írást, hogy megszületett eme ragyogó szívtáralom, melyet most olvashattok szerénységemtől a Chelsea-ről.

Statisztikát meg Abrapapa-pénzügyet már, vagy még épp (Friday 9pm) senki nem akar olvasni, értem én, ezért csak hangyafitymányi lesz. Mondanám, hogy igyatok előtte egy kávét, de aki éjszakázni fog a sarki korcsmában, az már úgyis benyomta az energiaitalait vagy a decis Unicumokat a sztriptízbárban sarkában ülve. Képzavar, hogy én épp egy coffee shopban fogok ülni, és talán azt sem kell indokolnom, hogy miért én fogom legjobban élvezni a meccset.

Szóval Chelsea. Vagyis előbb United. Mondjuk lehet Darth Vader átigazolásával majd megdől ez az érzelmi hegyvonulatom, de nekem valahogy a mu már rég nem az az ördögi banda. Pár évig röhögtünk rajtuk meg utánaköptünk az utcán, aztán még jobban, meg aztán ők rajtunk röhögtek fröcsögő nyállal egy kicsit. De hogy ördögök? A vörös színt sem érdemlik, de ezt a devil jelzőt sem túlságosan. Nekem inkább Abra bá óta a Chelsea ez az ördögi beállítottságú londoni fúrt fülű pimasz kamasz, aki mindig vagy odajön beleköpni egy szépet a levesedbe, vagy mikor végre jól fültövön tudtad végre baszarintani egyszer, akkor meg seggbe vágnak bunkósbottal a többiek, mert nem a lényegre figyeltél. Ilyen ez a PL: lehet, hogy néha ügyesen verekszel a nagyok ellen, de ha mindig sünbe lépsz, mert megijedsz egy takonypóc ötödikestől, akkor sokáig nem érsz.

No de új vezetőt kaptak a kék ördögök, méghozzá Conte személyében. Sokat nem fényezném, mert minek, de sajnos elég impresszív csóka. Biztos milliószor többet találtok rajta a neten, ha unalmas lenne a meccs, vagy leülne a hangulat a kocsmában. Dióhéjban: kurva jó középpályás volt a 90-es években a Juventusban, majd pár kis olasz csapatot vezényelt, köztük két másodosztályú bajnoki címmel. Aztán hazatért az épp közébbszerűbb éveit taposó Juvéba, ahol a 3 év alatt 3 bajnoki címet hozott, az utolsóban rekord 102 ponttal. Majd 2 év – számomra teljesen WTF – olasz kapitánykodás. Kapaszkodj meg, mert kiköpöd a whisky-kólát, de Juventusos érájában edzőként 65% feletti győzelmi arányt hozott. Vaffanculo. Olasz foci meg minden, de gyalázatosan alázott mindenkit, ahol ért. Lehet, hogy angol földön ez majd nem megy ilyen könnyen, de sajnos szépen belekezdett.

És nem ám akárkik ellen kezdett a PL-ben, hanem az igazi sünök jöttek szép sorban: West Ham, Watford, Bristol, Burnley – és mindet verték, aztán a Swansea ellen X, ami nekünk reménykedésre adhat okot (talán). Majdnem olyan labdabirtoklást hoztak, mint mi, pedig Conte Kloppnál is direktebb stílusban szeret játszani. Igazi Chelsea-kompatibilis csávó, az a helyzet, hogy tökéletes Mourinho-utódnak ígérkezik. Olasz luxusbuszsofőr.

9 góljukkal velünk állnak egálban, Costa és Hazard természetesen idén is ihletett formában játszik. A védelmük még azért messze nem Conte-csapat szint, de a 4 góljukat 7 darab kaput elérő lövésből kapták. 4 meccsen. A saját mutatóinkat itt az előeste jó hangulatának megőrzése érdekében nem írtam ki. Azért remélem, mi végre jól megtömjük őket. Terry nem lesz, de jön Ő. A két bozót közül az egyik, amelyiket legszívesebben felgyújtanék. (A másikat is mindenki ki fogja találni.)

133005720_11n

Nálunk sajnos Can és Sakho még nem meccsfitt, bár a török-német nagyon elkéne a középpályánkra; és Karius is csak az első teljesen végigedzett hetén van túl. Támadóstatokban amúgy eddig (kis minta sicc) sok fontosban jobbak vagyunk (kivéve szerzett pontok nyilván) – értsd lövések száma, lövéspontosság, labdabirtoklás, tackle szám, futás (presszing) -, de a kisebb átlagos passztávolságunkhoz kisebb passzpontosságot szedtünk össze, mint a Chelsea. Értsd ők direktebben fociznak, de egy kevésbé kiforrott csapat még nyilván, mint mi, de koncentrációban már most meg vagyunk verve. (Hányszor fogja ezt még Pool-szurkoló leírni a jövőben?)

Elég nehéz így bármit jósolnom a meccsel kapcsolatban. Szerintem jók lehetünk, a középpályánkon borzasztó sok fog múlni, in Hendo we trust, de Lallana szólhat megint szebbett a 3-asunkban. Bajnokalázás után persze törvényszerű lenne, hogy lehajolunk a szappanért, úgyhogy gőzöm nincs, mire kéne tenni a Tippmixen. Mindegy, van egy jobb játékom. Tetszőleges, minimum 40 fokos felest kell inni a péntek esti meccs alatt az alábbi eseményeknél:

  • Minyon potya
  • Hendo field gól
  • Klopp szemüveg leverés (dupla feles, ha röptében elkapja – lásd Leicester ellen)
  • a környezetedben lévő társaság fele Moreno anyját szidja
  • Milly indokolatlan hanyatbaszódik
  • Firmino hajcsuhát igazít
  • felcsendül a Fuck off, Chelsea FC az utazó KOP-tól

Onnan tudod, hogy jól csináltad a drinking game-et, ha az alábbi képet szépnek, stílusosnak és én is ilyen frizurát akarom-nak fogod látni: