63

3325517472_29649ffb41Már“csak” két találkozó a szezon legfontosabb összecsapásáig. A mostani a Chelsea ellen pontosan egy héttel a Meccs előtt, így feltehetően kevesebb ifivel a kezdőben lesz. Ideális esetben egy jó kis átmozgató edzés lesz a srácoknak. Az egyetlen és legfontosabb tényező a mostani összecsapáson, hogy senki se sérüljön le. Az eredmény, a játék minősége, a taktika, amit akartok mind-mind nagyon sokadlagos szempont. Persze jó lenne az önbizalmat tovább növelni, de ez nem tudja felülírni a „senki se sérüljön le” alapelvet. A mostani meccsről sokkal többet nem is érdemes mondani, manapság minden Baselről szól és ez már csak, így van jól.LEGO-Anfield-02

 

1605_MECCSEK

Csak a treble szezonban volt ennyi meccsünk, mint idén. A csőd óta elég egyértelmű az összefüggés a kupák komolyan vétele és a rossz bajnoki szereplés között. Csakhogy mondjak „újdonságot” is.

A címünk az idei szezonban játszott tétmeccseink száma, mondanom sem kell: piszok sok. Csak mindenféle kupameccsből volt és lesz 25. Glen fantasztikus írása óta tudjuk, ez bizony a bajnokság kárára megy és nem meglepetés idén is így lett. Tuti, hogy az idei roncsderbiben előrébb végeztünk volna ha… No, nem ez a lényeg. Dicsérni szeretném Kloppot, mivel a Dortmund meccs óta fantasztikus módon megvan a prioritási sorrend és van egy nagyon erős rotáció. Mondjuk ez már nem is rotáció, hiszen gyakorlatilag a sérülésekkel tűzdelt kerettel megy az EL-ben a csapat és hétvégenként meg a bajnokságban vitézkednek a tinik. Ezt nagyon helyesnek, követendő példának találom a későbbiekre. Nagyon bízom benne, hogy a kloppi „alkalmazkodás Angliához” projektnek egy hosszú távú elemét látjuk most. Alapvetően minden évben december-január táján egy ilyenfajta prioritizálásért és rotációért kiálltunk a hazai kupákkal szemben a bajnokság javára. Nagyon szeretném ezt látni jövőre novemberben-decemberben-januárban, mikor sorra jönnek a hazai kupameccsek, hogy bizony a fiatalok brillírozzanak benne, hiszen most a bajnokságban – egy magasabb szinten – mutatják éppen meg, hogy lehet rájuk számítani.

BOURNEMOUTH, ENGLAND - Sunday, April 17, 2016: Liverpool's manager Jürgen Klopp after the 2-1 victory over Bournemouth during the FA Premier League match at Dean Court. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

A fiatalokról essen még egy-két szó. Az idei télen Klopp és Buksi haza rendelt gyakorlatilag minden használható fiatalt, hogy megnézzék, mit tudnak. Hazahívtak olyanokat, akik rendszeres szereplői voltak kölcsöncsapatuknak. Rendkívül idegesítő módon a kupákban meg nem kaptak túl nagy szerepet. Elsősorban Ojora és Wardra gondolok. Szerencsére, úgy alakult a szezon, hogy a hazahívásuk nem lett hiábavaló. Az elmúlt meccseken mondjuk a meglepetéscsomag Stewart mutatta a legtöbbet. Ő komoly versenyző lehet jövőre Grujiccal a még bevetett középpályás szerepre. Azonban Ward megmutatta, hogy Ádámnál sokkal jobb – mondjuk ez nem egy nagy dolog – azt, hogy jövőre képben lesz-e a keret összeállításánál még meglátjuk. Ojo viszont nagyon izgalmas játékos. Az ifi csapatokat évek óta követők beszélnek a Sterling-Ibe-Ojo…(vannak még Wilson, Ejaira, Dhanda… senki se mondja, hogy mára nem látszanak a Rafa féle 2009-es utánpótlás átalakítás hatásának „első” jelei) -féle nevelkedési láncról. Mostanra láttuk annyit Ojot, hogy ez a megállapítás nem ment félre. Ibe-bal érdemes összevetni a srácot, támadásban nagyon hasonló amit tudnak: villámléptű, jól cselező angol ifi szélsőkből tucatszám rohangásznak a pályákon. Közülük is ők az elitbe tartoznak, a különbség kettejük között, hogy Ojo kevésbé tűnik a szélreragadt klasszik angol szélsőnek, ami mondanom sem kell, hogy egy hatalmas pozitívum. Azonban nem emiatt tartom sokkal jobb és nagyobb potenciállal rendelkezőnek Ojo-t.

https://twitter.com/LiverpoolGifs/status/729348672744525824

Alapvetően arról van szó, hogy jobban védekezik Ibe-nál, sokkal jobban. Ez persze nem nagy dolog, hiszen Ibe-nak ez hatalmas gyengéje. Látszik rajta, hogy neki megy természetes módon a pressing dolog, ami rendkívül fontos egy kloppi támadónál. Erre a legjobb példa fent látható. Elég korán került Kloppék kezei közé, hogy tökélyre fejlesszék ezt a fajta labdavadász énjét. A srác nagyon örvendetes és nagyon magasan van potenciálja, hogy mi lesz belőle. A visszatérő Markovic is izgalmas helyzetet teremt, hogy ezt a szélsőtámadó posztot hogyan tervezik Kloppék. Persze ha már a fiatalokról van szó meg kell említeni, hogy minden 20 alatti játékosnál számítani kell formaingadozásra és visszafejlődésükre. Ettől még nagyon izgatott vagyok jövőjét tekintve. Mostanra simán megérte őt hazahívni a télen.

injury-freeMa estére még egyszer kívánok a srácoknak egy jó kis átmozgatást a sérülésmentes zónában. Irány Basel és (BL indulás).