Haiku

thumb_20716_default_news_size_5No nem arról  van szó, hogy hirtelen megtanultam verset írni, hanem egyszerűen arról, hogy a kóros időhiány miatt terjedelmében igen rövid és csapkodó iromány következik. 

A meccs előtt alapvetően azt gondoltam, hogy ez nem nekünk áll, hiszen a Villarreal a vezetésének tudatában játszhatta az alapstílusát. Mi meg Yoloval bolondított védelem elé, a sérülésből visszatért Can és Milner double pivotot tettük csak fel, hogy biztosítson Yolo előtt. Ezek nem ígértek egy habkönnyű, szórakoztató meccset.

Azonban a Klopp (akinek mégis csak van varázspálcája?) másként gondolta és egyszerűen nekik estünk és egy szerencsés találattal pillanatok alatt kivettük ezt a faktort a meccsből. A Yolo problémát Klopp és Buksics, úgy oldotta meg, hogy egy rendkívül hibrid rendszert pakolt a pályára. A double pivotunk nem volt a hagyományos double pivot, hiszen Can rendszerint visszajárt a két CB közé – nem csak labdakihozataloknál – biztosítani, ergo controllert játszott, míg a kőművesisten a pálya minden pontján feltűnt. Firmino pedig szintén átmenetet játszott a hagyományos AM és a false9 között.

A meccset összességében, ha nem is tükör, de elég simán hoztuk. Ebben a legnagyobb szerepe a két csapatunk két man of the matchének volt. A kőműves brigád Milnert nevezte, míg a lábtengó csapat Firminot eme nemes kitüntetésre.

thumb_20711_default_news_size_5A Coutinho, Lallana, de főleg Firmino ma – is – nagyon tolta a pressinget. A jó Kloppball alapját. Valahol félelmetes, hogy Firminot mennyire Kloppnak találták ki.

Emlékeztek még a legutóbbi podcastban vicceltünk a szokásos running joke-kal, hogy majd az EL. Azt majd behúzzuk és a pót-pót-pót UW-val meglesz a BL. Nos a vicc már majdnem bejön. „Már csak egy jó meccs kell”.

Sakhonak Can „orvosától” kellett volna beszereznie a „zsírégetőt”, mert félelmetes, hogy sérülés után bírta, a 90 percet. Pontosabban nem csak bírta, hanem öltönyös formában tolta a mai meccset. (Lovren is) Úgy kellett ő a középpályánkra, mint egy falat kenyér.

Nem lehet elmenni Kassai Viktorunk mai produkciója mellett, ami erősen karcolta alulról a zérót. Pocsék felfogásban és teljesen félrevezette a meccset. Nagyon bele nevelődött, hogy a hazai pályát meg kell fújni, hát megfújta. Ez persze ma jó volt nekünk, de ettől még nem lesz kevésbé szakmailag hibás.

A hétvégi meccset nem kicsit feledtette a mai, sőt a most vasárnapi ifis valami is előre el van feledve.

3450Klopp nagyon adja az bemutatkozó interjújában beígért BELIEVE dolgot. Ha másért nem ez a kloppi tanuló év már csak ezért megérné. Mondjuk az sem mellékes, hogy Klopp folyamatosan bizonyítja nem szar ez a keret.

thumb_20720_default_news_size_5Örömködjünk vigadjunk és készüljünk a következő értelmes meccsre, azaz az EL döntőre. Basel here we come.