Cherry Maci

maxresdefault

Fogadjunk, hogy 90 százalékotoknak lövése sincs, kikkel játszunk holnap fél 3-kor. Csütörtök este még a Jacuzzi forrongó habjaiban is forró krumpliként dobáltuk eme beharangot, hátha valaki legalább azt tudja, hogyan kell leírni Jason Börn száját angolul. Nyertem. A soron következő meccset azt hinnéd, hogy felesleges boncolgatni, mert A) még vasárnap is mindenki a Wonderful European Nights at Anfield Road legutóbbi részének ismétlését nézi meg újra és újra pár pint sör jelenlétében, és B) nézz már rá a fenti „medvére”. Majdnem olyan vicces, hogy McAllister megijed tőle. Lehet azonban tétértéke a mai összecsapásnak is. De inkább kötelező jellegű wtf-kategóriás beharangot olvashattok alább.

A meccs érdektelenségét csak fokozza, hogy legutóbbi bajnokijukon a Cseresznyék az Aston Villát legyőzve megérkeztek a 40-es ponthatár jelentette megmenekültünk a kieséstől zónába. A mi részünkről a miért szarjuk telibe részt felesleges részleteznem, hisz minden út Baselbe vezet. Az egyetlen dolog, amin lehetne agonizálni – de talán tényleg felesleges -, hogy be akarunk-e állni abba a kissé erőltetett menetbe, hogy rámegyünk az 5. helyre, ami még ugye EL-t garantál.

Azon a kérdésen talán túlléphetünk, hogy ott akarunk-e lenni a nemzetközi haccíntéren jövőre. Nem csak a csütörtök estékhez hasonló élmények miatt, de mert Ad1) Klopp fiainak kell a nemzetközi tapasztalat, mert Ad2) elég széles és minőségi ez a #szarkeret és mert Ad3) a németnél él bennem a remény, hogy tudna priorizálni, ahogyan azt kell. De hogy ezt a mai helyzetünkben egy 5. hely megcsípése vagy az EL megnyerése adná jobb odds-szal, azt ki nem tudnám matekozni.

Vissza a holnaphoz. Nyilván az EL megnyerésére tesszük fel az összes zsetont. Azon meccsek közt viszont csak marad még néhány a zsebben, amit azért okosan meg lehetne oldani a hátralévő 7 bajnokin, melyek igazából mind nyerhető kategória. Nem kéne Sakho-t megkergetni Hamstring Monsterrel vagy újdonsült Jézusunkat a túl sok perc ördögének bemutatni, de egy Stoke elleni szellemiséggel kipakolt csapattal lehetne hozni egy tisztességes 1,8-2-es ppg-t előző hétvégétől május idusáig. És akkor ha nincs meg a BL-indulás Baselben (takarodj!), akkor sem kell aggódni, hogy Lallana mikor kapja meg jövőre a játékperceit.

De térjünk is rá, hogy kik ellen kéne behúzni az újabb 3 egységet. Cherry Maci bocsaival idén már kétszer is találkoztunk, túl mély nyomot talán senkiben sem hagyott egyik sem. A bajnokit ellenük augusztusban 1-0-ra szenvedve nyertük meg Benny bogyó fejes góljával még BR rettegett ködös seregeként. Aztán októberben már Klopp első győztes liverpooli meccsén ejtette ki őket a Ligakupából. Akkor Clyne lőtte a szintén 1-0-ás végeredményt hozó dugót. (Mennyivel jobb már most ez a csapat, mint akkor, te jószagú.)

Akkor épp egy 9 meccses nyeretlenségi sorozat közepén voltak az idén először PL-be jutó Cseresznyék. Vezetőedzőjük, a next BR-ként is emlegetett Eddie Howe viszont nem nyúlt például olyan purgatóriumba való eszközökhöz, mint az identitás feladása. Ugyanúgy nyomják ma is ezt a sokpasszos BR-i focira emlékeztető nem csúnya produkciót, azonban sokszor 4-4-2-ben (!) egy direktebb felfogásban, amiből egész sok (10) pontrúgásból szerzett góljuk van. Na meg a Rodgersnél is megszokott borzalmas védekezés (55 kapott gól). De mint írtam, elérték a bűvös 40 pontos határt. Játszanak még velünk, a Chelseavel, Evertonnal, MU-val, de tétje ezeknek már semmi a szempontjukból. Fotelből nézik, hogy Big Sam sünjei hány pontra tudják megközelíteni a farukat. A 40 góljukkal egyébként egálban vannak a MU-val. Mondjuk ez inkább az ördögöket minősíti. Akiknek szintén reálisabb hely lenne a 11.

Brendan+Rodgers+Eddie+Howe+Bournemouth+v+Liverpool+Ms4nBp3JiOLl

Követve a béerizmust Howe hozott nyáron 11 új embert, a bagázs nagy része PL-proven brit. Mert ugye velük is bármit el lehet érni. Más persze a leányzó fekvése, ha belátjuk, hogy ez a bármi minden esetben a PL-középcsapatot jelenti, ami egy friss PL-tagnak persze gyönyörű performanszié. Ügyes és szimpatikus csóka, aki BR-hez hasonlóan piszok fiatal, hisz játékosként sérülése miatt hamar váltott az edzői karrierre. Korábban a Burnley-nél bizonyos Charlie Austin és Danny Ings szerződtetésével kezdte.

Na de hogy ne BR-búcsúposztba menjen el az írás, lássuk azt is, hogy a Kloppizmus sem áll távol attól a légkörtől, amiben Howe éli mindennapjait:

Képkivágás

Klopp hajtja szét a csapatát? Hozzá képest Howe igazi szado-mazochista. Fun fact, hogy meccsenként legtöbbet futó emberük Andrew Surman 12,1 km-rel második a PL-ben. Az első James Philip Milner. (Igen, Coutinho druszája kedvenc kőművesünk. Véletlen?)

2DE3570E00000578-3325307-image-a-2_1447936734822

Ki nem találjátok, de ma egy Stoke ellenire hajazó kezdővel kiegyeznék. Stewart mellé meg nyilván jöhetne még több fiatal. A Skrtel-Touré párosnál nem lesz kérdés, a Smith-Flanagan duóból is szívesen látnék valakit a túlhajszolt FB-jeink helyén. Studge meg most már inkább ilyen meccseket fog kapni, és Origit tartalékoljuk a nagyokra. Na jó, azért még nem tart itt a világ, de a lustábbik négerünknek (sajnos) még mindig bizonygatnia kéne Kloppot, és egyre kevesebb meccse van rá.

Lucasnak gyorsan vissza kell szoknia, mert Can hiányában sok szem fog rá szegeződni a következő hetekben. Nekem mondjuk egy 4-1-2-3 szimpatikus Lucas – (Stewart-Milly) – (Lallana-Studge-Ojo) leosztással. Joe Saviour Allen meg majd jön, ha baj van.

Szerencsére várhatunk egy sokgólos meccset, mert mindkét csapat játszani jön, és tud is. Biztosan és nagyon helyesen feles fakóval fogunk kiállni, és ha ügyesen használja Klopp a csikókat, akkor azok hozhatják a talán nem is olyan fölösleges bajnoki pontokat a hátralévő 7 meccsen. Folytatva a Stoke elleni vonalat a Cseresznyék ellen.