Iron Lion Sion


Selcuk Ylmaz csodaszép fém oroszlánszobra, aminek nem sok köze van a meccshez

Csütörtök este záró körébe ér az Európa Liga csoportos küzdelme, mi pedig Svájcban töltjük ezt a jeles ünnepet és ezzel 2015-re le is tudjuk a csütörtöki meccseinket. Az otthoni Bordeaux verés következményeként nyugodtan dőlhetünk hátra a karosszékben a biztos továbbjutás tudatában, valamint amiatt, hogy Studge nem fog se gólt lőni, se játszani, se megsérülni a meccsen. Minden a helyén, mindenki a helyén, mindenki boldog. Ha sikerül megőrizni idei európai veretlenségünket, akkor csoportelsőként sörözhetjük végig a soron következő pénzmosós sorsolási kamu gálát akárhol. Na de addig még kell egy X a tourbillioni pokolból.

Minden cool, minden laza, repülünk Sion felé, ahol most arról kéne elmélkednem, hogy nekik is tök megfelel az X, mert így elérik a 9 pontos kővárat, amit a sztyeppi Szovjetúnióba ágyazott Dzsingisz Kánék már nem vehetnek be könnyűlovas harcmodorukkal. Viszont abba már végképp nem megyek bele, hogy ha diadalmaskodunk melwoodi kuckónktól oly távol és ha rubint színre festik a bordó pályát Batu bátyóék, akkor biza kiütik a svájci bicskát a kieséses rendszer mámorító megmérettetéséből.

Szintén nem akarok rémhírekkel foglalkozni, ezért nem említem meg Sturridge újabb sérülését. Ha lenne időm utána néznék, hogy kinek a leghosszabb a sérülés listája jelenleg és kinek volt az valaha. Mátét idézném, a dicső Soton verés alkalmával ezt a porcukros szösszenetet eresztette a jakuzzi habjai közé: „Sturridge csak eléri, hogy még jobban hiányozzon mikor sérült.” Meglátjuk majd, hogy ki fogja és hogyan pótolni, de elérte és hiányzik, már most, pedig hol van még a java. Nézzük a jó oldalát, nem kell a fejünket a falba verni, hogy holmi Európa Liga haknin sérül meg, valamint ő sem lesz elégedetlen, hogy nem kezd ezen a kiemelt rangsorú meccsen. Ha minden így halad, akkor a Ligakupára újra egészséges lesz, csak hogy a prioritás megmaradjon.


Stade Tourbillion, szép szép, de otthonra nem kéne

A fent felsorolt peremfeltételekre alapozva, valamint a PL téli előtérbe helyezésével egy erősen rotált csapatot várok, Yolo testvérünkkel a védelem szívében és sok sok fiatal tehetség szárnybontogatásával. Túl szép játékot nem várok a meccstől, hiszen egyik csapatnak sem igazán érdeke, hogy kinyíljon, viszont a viszonylagos tét nélküli küzdelemből akár még focira utaló momentumok is származhatnak. Ezt támasztja alá Klopp hozzáállása a kupákhoz, ahol igenis odateszi magát a csapat és teljes erővel küzdünk a dicsőségért. Kupanyerési konteók ide vagy oda remélem, ez a meccs nem megy a hétvégi összecsapás rovására sem sérültekben, sem fáradtságban, sem motiválatlanságban.

Olyan meccset várok, ahol a pályánál a kommentmező szórakoztatóbb lesz, nyugodtan lehet végignézni idegeskedés és vérre menő CV, mentorlista és motivációs levél beillesztések nélkül a meccset. További érdekes aspektusa a meccsnek  győzelmünk esetén újabb érmét dobnánk be a Wenger kupa jótékonysági koefficiens gyűjtőperselyébe.

Ps: Cool dal a meccs alatti lazuláshoz.