Kazany

Holnap a Rubin Kazany ellen megyünk idegenbe EL-ezni, amire még a szokványos EL csoportkör jelenségnél is kevésbé van szükségünk. De ha már ott leszünk, fogunk focizni is, méghozzá erős csapattal.

kazany2

Dübörög a Kloppball, a kezdeti döntetlenek után immáron két friss győzelemmel a hátunk mögött, melyből az utóbbi a Tudjukkik ellen volt. A szünet előtt még egy ligameccs lesz a program a Crystal Palace ellen, amit hozni kellene majd ahhoz, hogy mindenki ugyanolyan feelgood hangulatban vonulhasson el magyar – norvégot nézni, mint amilyenben a hétvégén volt a Tudjukhol játszott meccset követően.

Addig is viszont itt van ez a nehezen megrágható és lenyelhető valami, amit úgy hívnak, hogy Rubin Kazany idegenben. Két hete játszottunk velük otthon, elértünk ellenük egy BR-esque döntetlent rengeteg bárgyú lövéssel és bugyután benyelt góllal (bónusz Benteke kapufával!), azóta pedig az idő rövidsége miatt sok változás nem ált be egyik fél életében sem. A meccsel kapcsolatos legnagyobb hírértékű dolog eddig az, hogy Az Umlaut a közel legerősebb keretét cipeli majd magával Kazanyba, ami úgy 7000 kilométerre és három időzónányira van Liverpooltól, értsd egy agyfasz oda-vissza utazni.

Klopp viszont láthatóan komolyan veszi az Európa Ligát és menni akar benne egyet tavasszal. Annyiban igazat kell neki adnunk, hogy miután a csapat még ha valami egészen röhejes és matematikailag nagyon furcsa módon is, de második a csoportjában három döntetlennel, szóval innen nem továbbjutni már művészet lenne, ahogy mondani szokták azok, akik használni szokták ezt a szófordulatot. Annyiban viszont visszás a dolog, hogy éppen egy 7 meccs / 3 hetes dara végén vagyunk és a szünet után sem lesz lassabb a tempó, a Kloppball pedig látjuk milyen hőfokon ég a Rodgers ködhöz képest, így akaratlanul is motoszkál a mezei poolszurker fejében, hogy egy ilyen Kazany idegenben meccsre felküldött A-közeli csapatnak nem lesz-e meg a böjtje februárban.

A legjobb lenne egy kocogós 1-0ával hazajönni onnét, de miután azt biztosra vehetjük, hogy minden mást fogunk csinálni csak kocogni nem, ezért jobb híján bízzunk egy jó meccsben. Meg egy győzelemben, mivel 4 döntetlennel már csak nem lennénk csoport másodikok.

p.s.: bár itt lehet még mindig azok lennénk