Mourinho megkeseredett mosolya vagyok

A hétközi nagybetűs diadal után a szívünk szeretett csapata Dinamográdba látogat a Jedlik Ányos Emlék- és Pszeudoklub vendégségébe. Óriási várakozás tölt el a meccs kapcsán, hiszen rég volt ilyen ócska formában a sötét ellenfél, ellenben mi is rég voltunk olyan hangulatban, hogyha valamikor, akkor most tudunk belőni a hőelvezető nyílásukba, de dulván.


– Anya, anya! Feltaláltam a dinamót!
– Tudom, Ányos!

Ellenfelünk jelen pillanatban óriási 1,1-es ppg-t futó formában zakatol Mourinho menesztése felé, és lassan elfogy a tavalyi bajnoki cím miatti türelem Oroszországból szeretettel. Ez a szezon eddig a totális csőd helyzete, sem a sötét varázsló taktikai húzásai nem ütnek elég nagyot, a csúcs játékosaik formája sem húzza ki a döcögő szekeret a sárból, valamint Karma ősanyánk is meglehetősen beizzította az análvonat hengereit az egyáltalán nem kedvelt ellenfelünk térfelén.

Ezzel szemben nálunk tejbevonat, kloppfetti eső és éledező támadójáték címszavak repkednek, amiket még érdemes helyén kezelni. A hétközi győzelem mindenképpen erős pozitív hatással van a csapatra, Allen akkora szeretetet kapott, hogy már el is felejtette a kakastarajos Rwy’n dy garu di Brandan feliratú ribancrendszámát és full Bondba vágta magát. Öröm van, lelkesedés és egy Downing-kórban szenvedő fürtös brazil majdnem apuka a támadójáték központjában. Innen is reményeimet fejezem ki, hogy Cou a héten kapott egy kis terhes szeretetet a hálószobában, mert erre a meccsre elengedhetetlen lesz az ő ficánkolása a mostanság szokásos fuldoklása helyett.

 

Ha hosszasan nem is, de azért nézzük kicsit taktikai szemüvegen keresztül a várható húzásokat. Darth Mou valószínűleg kapaszkodva a padhoz fűzött reményeibe egy erősen támadó kezdőt küld a pályára, akik majd igyekeznek nagy nyomást helyezni a liverpooli védelemre már az első perctől. Céljuk lesz a labdakihozatalok akadályozása, a védelem és középpályásaink elszigetelése a passzsávok lezárásával. Túl nagy előny lenne nekünk megnyugodni a rangadó elején és hagyni, hogy irányítsunk vagy sokat legyen nálunk a labda. A védelembeli hiányzóikat kérdés hogyan pótolják, mert eddig is váratott magára az acélos teljesítményük. Óriási kérdés továbbá, hogyan tudja motiválni taktikailag kevésbé fegyelmezett játékosait egy ilyen kényes és sok energiát igénylő feladatra majd José. Véleményem szerint sokkal szorosabb a hurok ahhoz, hogy egy buszozó és kontrázó hazai csapatot lássunk a pályán. Túlságosan mélyen vannak mentálisan ahhoz, hogy egy ilyen védekező és óvatos taktikával rombolja tovább a játékosaiban a bizalmat.

Már csak ezek miatt is egyértelműen az eddig is használt 4-3-2-1-es szűk felállás a megfelelő választás, hiszen a várható nyomást a középpályán kialakított emberfölénnyel és passzlehetőségek felsorakoztatásával kerülhetjük ki.  A másik egyszerű és sokszor taglalt ok, hogy se szélsőnk, se két épkézláb csatárunk ahhoz, hogy más felállást játszunk. A Can-Lucas-Milner középpálya talán most kerülhet a legnagyobb próbatétel elé és az eddigi teljesítményüket elnézve, valamint a tény, hogy a futógépek pihentek a hétközben, reménnyel töltenek el. Eléjük a szintén pihentetett Cou-Lallana párost várom, valamint előre a formába lendülő Firminot rebesgette a #srác.

Az előjelek nekünk kedveznek, és bár egy meccsen bármi megtörténhet – főleg egy rangadón – nem ajánlatos lebecsülni a dinamó világklasszis játékosait. Nem mondom, óriási öröm lenne, ha Klopp ütné a következő szöget Mou kék koporsójába, visszanyalna a tavalyi rotálásmentes, pályánpihenős szezon és az alant illusztrált könnyed autofellációval ünnepelhetné majd az otthon tartott 0 pontot a szimpatikus portugál szakember.

Disclaimer: Utólag is elnézést azoktól, akiket a kép sértett. Semmilyen sértő szándék nem vezérelt a felhasználásakor, ahogy az előző bekezdésben a fuldoklás és a Downing szavak is szerepeltek. Love and peace!