Mi a cél?

bl_elA meccsdömpingben van két rövidhír, ami mellett érdemes nem elmenni. Raheem Sterling kinőtt a tinédzserkorból (Ibe meg 19 lett), valamint elkezdődtek a stadionfelújítás a bontás után az építkezési fázisba lépett, és ha a terv szerint alakulnak az események 2016/17-es szezont már nagyobb stadionnal kezdjük – hogy legyen valami pozitívum is. Jah, az is pozitívum még, hogy az idei szezonban a d-gy-gy-d sorminta hozta a leghosszabb veretlenségi szériánkat, azaz ha eléggé kifacsart a szemszögből nézzük a szezonunkat, idén most vagyunk a legjobb formában, ezért akár bizakodóak is lehetnénk. Sőt, a védelmünk mintha kicsit jobb lenne a Skrtel, Touré duóval. No de a mutatott játékunk…

Szenzáció hajhász média szöveggel élve: sorsdöntő meccs következik! A cél, hogy megismételjük az Oh you beauty meccset!

Amin felbuzdulva most aztán már tényleg, bizti, tuti elkezdhetnénk kimászni a mocsarunkból és nem csupán megállítanánk a süllyedést és élveznénk a dagonyázást. Azonban nem biztos, hogy a győzelem és BL-csoportból való továbbjutás a legjobb nekünk hosszú távon. Alapvetően számoljunk az egyszerűbb verzióval a Real B-C csapata elveri a Ludogorets csapatát, így ha nem kapunk ki nagyon, akkor európai tavaszunk lesz. Most az optimista szemüveget felvéve nézzük meg a csoport 3 lehetséges kimenetelében mi a jó.

  • kiesünk a csoportból: januártól heti 1 meccsünk lesz és lehet koncentrálni a bajnokságra. Nem kell rotációval és Gerrard pihentetésével foglalkozni.
  • EL helyen végzünk: a két nagyon valószínűtlen útból még mindig ez tűnik reálisabbnak arra, hogy jövőre BL-ben indulhassunk. Nincs kizárva, hogy tavaszra összeálljon a csapat és meneteljünk egyet. Míg a top4 egyre messzebb…
  • Csoportmásodikként továbbmegyünk a BL kieséses szakaszba: legalább most bejutunk oda, ahol szeretnénk lenni. Jó eséllyel az első kanyarban kiesünk valamelyik Szupernagy csapattal szemben és onnantól az első pont érvényes.

A magam részéről nagyon adnám a második opciót, bár ezt a legnehezebb előre kimatekozni. Az utolsó opcióhoz sem kell mást tenni, mint nyerni.

FC Basel's Streller scores a goal against Liverpool's goalkeeper Mignolet during their Champions League Group B match at St. Jakobs-Park stadium in BaselA meccs maga nagyon nem lesz egyszerű. Ennek a Baselnak az elmúlt évekből nagyobb nemzetközi tapasztalata van, mint nekünk. Ráadásul ők vannak jobb pozícióban, hiszen nekik elég a döntetlen is. Ennél azonban jobban aggaszt, hogy amikor még próbáltuk játszani a saját focinkat és dominálni a meccseket, ők elég csúnyán lefociztak minket. Most meg a Skrtel-Touré duó adottságai köré épülve kifejezetten rossz lesz nézni a meccset, a csapatunk stílusa miatt, ahogyan azt az elmúlt 4 meccsen megszokhattuk. Ettől függetlenül még lehet kifejezetten körömrágós és izgalmas az összecsapás.

steven-gerrard_1528193cA mieinktől jó eséllyel az idei legöregebb kezdő várható, hiszen BR mostanság egyébként is hozzájuk nyúl és a mostani eléggé kiélezett szituáció lesz, azt remélve, hátha ők mentálisan felkészültebbek erre. No nem mintha a visszavárt sérültjeink felépültek volna. Alapvetően egy Glen, Skrtel, Touré, Prof védelemre számítok. A double pivotban a magát a kezdőbe jogosan visszajátszó Lucassal és Hendóval. Lambert mögött pedig a Sterling, Gerrard, Lallana sorral. No igen baromi sok helyen nem tetszik ez a kezdő, de szerintem erre lehet számítani. Csúnya lesz, az biztos, de remélhetőleg legalább eredményes.

A mini beharangunk végére még oda kívánkozik nem erre számítottunk a csoport kihúzása alkalmával. Bár már akkor is elég visszafogottan beszéltünk az esélyekről. A rosszabb forgatókönyv jött be.