Ezek jobbak

Own Goal nevű új csatárunk vasárnapi remeklését követően szerda este a Real Madrid látogat az Anfieldre a Bajnokok Ligája csoportkör harmadik fordulójában. Own Goal játéka kérdéses, ahogyan a Liverpoolé is. Úgy általában.

madrid beharang

Egy olyan bajnokin van túl a Liverpool, ami győzelemmel zárult, de győzelem miatt ennyire rosszul régóta nem érezhette magát senki sem a csapat háza táján, legyen az játékos, szurkoló, szertáros vagy Brendan Rodgers. Minden bizonnyal az összes Premier League és Championship csapat bucira verte volna az akkor délután pályára lépő vörösöket a Queens Park Rangers kivételével, ők viszont úgy döntöttek, inkább megverik magukat, de ez legyen az öreg ’Arry baja.

Az ezer sebből vérző Liverpool naptárjában három nappal később már ott is ragyog a következő, khm, lehetőség a javításra: a Real Madrid érkezik az Anfieldre a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid egy elég jó csapat, ami eléggé beragadt a szezon elején, az utóbbi hetekben viszont mindenek csak nem eléggé beragadtak. Az elmúlt négy meccsüket 23-3as (!) gólkülönbséggel nyerték meg a bajnokságban, Cristiano Ronaldo eddig 12 meccsen 19 gólnál tart az összes kiírásban. Nyáron a gyengének nem mondható Ronaldo – Modric – Bale – Benzema támadóalakulathoz jó szokásukhoz híven bevásároltak aktuális csillagokból, így csatlakozott hozzájuk Kroos és James Rodriguez. Őszintén szólva az előző mondatok leírása közben egyre inkább úgy kezdtem magam érezni, mint amikor a Looney Tunes kosárcsapata még Jordan nélkül készül a szörnyek ellen a Space Jamben: ezek nagyobbak, gyorsabbak és erősebbek nálunk. Mindezeken pedig azok a körülmények sem enyhítenek sokat, hogy Bale valószínűleg nem játszik, illetve a hétvégén el classicoznak, így valószínűleg nem a Liverpool lesz a heti fókuszuk középpontjában.

Egyetlen örömünk az lehet, hogy legalább a Skrtel – Toure kezdő párost úgy néz ki megússzuk ellenük és előttük sem Gerrard és/vagy Lucas fog majd, khm, szűrni. Dejan Lovren jelen formájában nyilván nem megoldás semmire, pláne nem erre a feladatra, és Emre Can és Joe Allen sem fogják a lábukban hordozni a Szent Grált, de a mostani sérültlistával valamivel adekvátabbnak tűnik a keret, mint két hete tette, amikor azt hittük, hogy ennek a bekezdésnek az első mondata következhet be. Stevie minden bizonnyal ismét feljebb játszik majd, ahogy tette az elmúlt másfél meccsen, több-kevesebb sikerrel.

Nagyon jó lenne valami optimista „Ha itt valami nagyot alkotunk, akkor az igazi pálfordulat lehet a szezonban!” üzenetre kifuttatni ezt a beharangot – és ha a QPR előtti két bajnokin látott életjelek tovább mutatkoztak volna vasárnap, még talán lehetne némi alapja is -, de egyszerűen képtelen az agyam kikapcsolni a receptorai közt kéretlenül feltűnt Erwin Koemant, és nem vállalható vereség forgatókönyvekre gondolni. Azt nem tudom, hogy mindez egy 9-1es hármas buszozással, vagy azzal volna-e közelebb, ha Mignolet mögött mind a tíz pályára küldött liverpooli hosszában, egymásra hajtva feküdne be a kapuba és így fizikailag kevés lenne a hely a labdának arra, hogy átjusson; mindenesetre remélem, hogy Rodgersnek lesz erre jobb elképzelése is.

Ábrándozni persze szabad arról, hogy mekkora svungot kapnánk egy erős Real elleni játékkal és jó eredménnyel, szóval jobb híján tegyük ezt.