A Zsoldosok támadása

sports.ca.msn.comRéges-régen, egy messzi-messzi galaxisban a sötét Erők az Erő egyensúlyának felborítására szövetkeznek jó szokásukhoz híven. A Köztársaság biztonsága veszélyben, hiszen hatalmas zsoldos sereg gyülekezik a határain kívül. Az elkerülhetetlen összecsapás az erő két oldala között egyre közelít a Premier League galaxis ideiglenes uralmáért. A felek küzdelmében legutóbb az Erő sötét oldala került ki győztesen, sok tényezője van a mostani csatának, de ennek nem lesz különösebb szerepe a mostani küzdelem során. 

A legutóbbi összecsapás óta a Sötét Erő vezetője, Darth Mou, kapott egy tökéletes közeli fegyvert a Csillagrombolójába a sith Nagyúrtól a feneketlen zsebű Darth Romolustól. A tökéletes zsoldos termetes, erős, közel tökéletes védelmi fegyver, de közben a támadáshoz is hozzá tud tenni, így igazán jól illeszkedik a sereg vezetőjének hadi taktikájához.

gool.netAz Erő sötét oldalának seregei jelenleg kétfrontos háborút folytatnak, ez elő is hozza a sereg vezetőjéből a benne “szunnyadó” gonoszt. Darth Mou, aki galaxis-szerte híres az Erő sötét oldalának mentális használatáról be is indította “Mind Games” nevű hadjáratát.

www.theguardian.comÁl és valós információk keverésével zavarja meg az ellenfeleinek hírszerzését, most is lebegteti, hogy melyik frontra milyen erősségű haderejét küldi. Terjeszti mindenfelé, hogy az “A” csapatát nem küldi a PL-frontra, hogy állítólag a sith nagyúr is elfogadta ezt a taktikát, de aki ismeri, az tudja, érzi, hogy csak elterelő hadműveletről van szó. A felderítés azt mondja, hogy a kettős küzdelem megfogyasztotta a zsoldos sereget, tobzódnak a harci sérülésekben, és van, akinek most egy ideig a galaxis egyik sötét, kietlen bolygóján kell meghúznia magát bűnei miatt. A mesternek azonban nem szokása a küzdelem feladása. Remekül készíti elő a terepet, próbálja az ellenfél támogatóit megzavarni, elhitetni velük, hogy őt ez a front már nem érdekli, hogy azok így könnyed győzelemre számíthassanak. A küzdelem elhagyhatatlan tényezőit (a pártatlan bírák) is hetek óta ostromolja az őt és seregét ért állítólagos hátrányokat emlegetve, így próbálva a semlegeseket a sötét Erők táborába húzni. Összességében kijelenthető, hogy jól halad a “Mind Games” hadjárat, mert hiába tudják a galaxis lakói, hogy akkor sem szabad hinni neki ha kérdez, mégis sikerül a körülményeket úgy alakítania, ami neki és seregének kedvez.
index.huDarth Mou taktikai repertoárját mindenki ismerheti, de azért fussunk át rajta még egyszer. Szeret nagydarab marcona gyilkosokat rakni a sereg védelmébe, előre pedig kicsi, de annál gyorsabb és kiszámíthatatlanabb gyorstüzelőket. A seregei előszeretettel ássák be magukat megerősített állásaikba, kettős védősáncot vonva a bázisuk köré. Védvonalaik közül maximum 3-4 gyorstüzelőt fejvadászt engednek ki nagy ritkán egy-egy portyára, ám ez is épp elég veszélyt jelent. Most is arra lehet számítani, hogy felhúzzák a szögesdrótot, aláaknázzák az árkokat és iszonyatosan fizikálisak lesznek. Bármit is mond, Darth Mou nem fog eltérni a taktikájától, és inkább hal éhhalált a sáncai mögött, mint, hogy támadásokat vezessen ebben a csatában.

chelseaellentaktika

Csak akkor hiszem el ezt a kezdőt, ha vasárnap ez fut ki a gyepre.

Mindeközben az Erő másik oldalán egész évben bőven erejük felett, az erőforrásaikat meghazudtolva (jól rejtve szűkösségeiket) szerepeltek a háborúban, a PL-galaxis legtöbb bolygóját mára már fel is szabadították. Az ifjú Buck van Rodgers jedi mestert és még fiatalabb csapatát az egész galaxisban elismerik. Az Anfield bolygón így remek a hangulat, a lakosság teljes mellszélességgel támogatja a seregét és a háború ügyét egyaránt. Idén egyedül a Soton kisbolygó serege tudott vereséget mérni a helyi erőkre, akiknek a sötét Erők elleni összecsapáskor is meglesz a helyismeret előnye, komoly fegyvertény lesz, hogy Buck van Rodgers csapata minden zegzugát ismeri a terepnek.

1180Funfact: A csapatokat ismerve pont fordítva kellenének, hogy legyenek a statok.

A hazai oldalon a sereg motorja biztos hiányzó még egy távoli pirosbolygón való bujkálás miatt, és az is előfordulhat, hogy a sereg lesipuskása továbbra is kénytelen lesz kihagyni az összecsapást kisebb harci sérüléséből kifolyólag. Mindkettejük hiánya negatívan hat Rodgers mester seregének összesített potenciáljára. A mester nagy taktikai felkészültségről és változatosságról tett tanúbizonyságot az utóbbi időszakban, azonban a mostani csata nem erről fog szólni, mert ebből a szempontból egyszerű helyzetben találta magát. Egy megerősített modern Ikarusz-formációt kell feltörni a világ legjobb zsoldosaiból gyűjtött brigád ellen, így lehet nem is Ikarusznak hanem csuklós Volvónak kellene hívni a sima Ikarusra ráverő defenzívebb stratégiát. Darth Mou részéről ez tökéletes választásnak tűnik, nem szokott feküdni Rodgers mester seregeinek a kis helyre zsúfolt tömegharc, ők akkor élnek a leginkább mikor van helye támadni a gyors, fordulékony, kreatív támadóinak Luis Skywalkernek és társainak. No most ilyen nem lesz. Szenvedős összecsapás lesz ez az Anfielden. De mint mondtam, nem igazán a formáción fog múlni a dolog, sokkal inkább a mentalitáson, a harci morálon. Azon, hogy az ifjú sereg elviseli-e Darth Mou “Mind Games”-eit, az esélyesség terhét, a háború esetleges megnyerésének lehetőségét. Eddig úgy néz ki, a fiatal sereg vérszemet kapott és nem engedi kicsúszni a lehetőséget a kezei közül, idős vezetőjükért is küzdenek, na meg az évtizedes csodáért, de a mostani hatalmas, de nem végső feladat lesz és abszolút nem lenne meglepő, ha elbuknának.

Mind games FTW! Tanult Mesterétől.

Összességében egy nagyon fontos összecsapás következik, ahol nehéz megmondani ki is az esélyesebb. Nem is teszem. Annyi biztos, hogy bármi is lesz, fantasztikus az elmúlt időszak az ifjú seregnek, a mesternek és az Anfield bolygó lakosságának, és akkor sem szabad majd csüggednie senkinek, ha az Ikarus zárt ajtókkal gurul haza, mert nem ez a végső összecsapás a jó és a gonosz örökös harcában az Erő uralmáért, csak egy fontos állomás. Az Erő legyen velünk.