Baljós remények

sports.ca.msn.com

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban gyülekeznek a sötét Erők az Erő egyensúlyának felborítására. Történetünkben immár több mint 10 esztendeje annak, hogy a nagyhatalmú sith Nagyúr a végtelen pénztárcájú Darth Romolus vezetésével gyűlnek a harcosok a világuralom megszerzésére. A Nagyúr híres ambiciózus mivoltáról, mely rövid türelmében érhető tetten legjobban. Ennek következtében rendszeresen váltogatja seregei vezetőit. Az évek során elfogyasztott már 10 vezért, most éppen legjobb, leghíresebb vezetőjét vette ismételten maga mellé a méltán híres Darth Mou-t, hogy vezesse zsoldos hadereit.

Darth Mou messze földön híres stratéga, a hazai pálya nagy bajnoka. Az elmúlt 11 évben hazai környezetben egyetlen vereséget szenvedett közel 190 bajnoki összecsapás alkalmával. A Stamfordon meg még sosem kapott ki. Stratégiái mindig is inkább eredménycentrikusak voltak, melynek alapja a stabil védekezés, valamint, hogy sok esetben csak annyit adnak ki harcosai, amennyit feltétlenül muszáj, így sokan unalmasnak nevezik, amiben azért van igazságtartalom, de az eredményeivel nehéz vitatkozni. A legutóbbi stamfordi uralma óta más birodalmakban tanulmányozta az Erőt. A Calcio galaxisban megtanulta a kontra tudományát, amelyet aztán később a Galaktikus seregek élén tökélyre fejlesztett az univerzum legjobb hadereje elleni állandó küzdelme során. Ezt a felhalmozott tudást kamatoztatja most az Erő sötét oldalán, így nem meglepő, hogy jelenlegi serege hátul kőkemény figurákból, elől pedig gyorsakból áll. Még közel sincs kész a mesterműve, de ijesztő, hogy 2-3. évére mi állhat össze.

www.theguardian.com

Az Erő világos oldalán a köztársaság védelmezői, kik az Anfield bolygón laknak. Jelenlegi vezetőjük Buck van Rodgers ifjú jedi mester, aki még tanulja az Erő használatát, hogy nyomába érhessen korábbi nagy mestereinek, mint például Shankly és Paisley nagymestereknek, az mindenesetre örömteli, hogy harci stílusa emlékeztet a régi nagy elődökre, így könnyen megbocsátjuk, neki az Erő sötét oldalán tett ifjúkori botlását, hogy Darth Mou csapatában a Stamford galaxisban harcolt egy keveset. Rodgers mesternek viszonylag kisszámú, de tehetséges harcosállomány áll rendelkezésére az összecsapáshoz. Sajnos ebből többen sérülés miatt nem tudnak részt venni a harcban. Bár az is igaz, hogy a meghatározó katonái lesérülése óta sokkal szebb és jobb stratégiát tud alkalmazni. Legjobb harcosa a kiemelkedő Midichlorián szinttel bíró Luis Skywalker az ellenmondásos, de zseniális harcos, kinek a támadásokban legfőbb segítője két kiemelkedően tehetséges, de nagyon ifjú padavan, így nem meglepő, hogy még nem tudják mindig konzisztensen segíteni a küzdelmekben.

trekmovie.com

Rodgers mester seregei mostanában jó eredményeket produkálnak a harcokban, de azt látni kell, hogy a jól ismert hazai környezetben, ahol minden apró zugot ismernek sokkal sikeresebbek a küzdelemben, mint mikor idegen környezetbe, más bolygókra, más galaxisokba mennek csatázni. Ezt jól le lehet szűrni az alábbiakból is:

Hazai környezetben
Hazai környezetben
hazai környezetben
hazai környezetben
Idegenben
Idegenben
Idegenben
Idegenben

Jól látszik, hogy hazai környezetben sokkal többet tudnak támadni, mint idegenben. (Valamint az is, hogy a küzdelemben a sokat kritizált jobb szárny aktívabb Glen, a Matematikus lovag vezetésével.) Utóbbi helyszín nem meglepő módon köszönhető annak, hogy Rodgers mester ifjú harcosai idegenben kevésbé tudják ráerőltetni a harci stílusukat az ellenfélre, így minden tekintetben rosszabb teljesítményt mutatnak a csatamezőkön, mint „hazai pályán”.

Összességében egy olyan csatát várok holnap a gonosz és a jó küzdelmében, ahol könnyen előfordulhat, hogy a jóknak sikerül ráerőltetni harci stílusukat az ellenfélre és dominálni a küzdelmet, de még így is vesztesen kerülnek majd ki a küzdelemből. De nekik és az Anfield bolygó lakosságának sem szabad majd csüggednie, mert nem ez a végső összecsapás a jó és a gonosz örökös harcában az Erő uralmáért, de egy fontos állomása. Az Erő legyen velünk.

_________________________________________________________________________

Közös meccsnézés lesz szokás szerint a Macskafogóban.