Sturridge nélkül is mennie kéne

Be kell, hogy valljam, bűnös vagyok. Néha nézek ilyen Digis PL-műsorokat. Önként. Tudom, tudom, szégyeljem el magam, hogy ilyesmire vetemedek, de a nagy önkéntes comming out nem véletlen. Saleszéknál a tegnap esti műsorban felmerült, a ‘nagy brutális szuperrangadó’ tehenész-spurs meccs közti kis időközben, hogy a Chelsea a Sotont fogadja, mi meg a Hullhoz megyünk, és Monoki feltette a nagy kérdést: lesz-e meglepetés? Erre képesek voltak azt válaszolni, hogy a Chelsea gond nélkül behúzhatja, de mi könnyen megüthetjük a bokánk. Na itt pattant el nálam valami, amiért a Digi már másodjára viheti el a bevezetőszövegemben a témát. Szemetek.A Liverpoolt, a harmadtávnál második helyen álló, évek óta nem mutatott jó formát futó, a bajnokság (holtversenyben) második legtöbb gólját rúgó Liverpoolt könnyen meglepheti a Hull? Az a Hull, amelyik összesen 9 rúgott góljával, és 4 győzelmével (3 kieső-jelöltek ellen, otthon) a 13. helyen áll? Az a Hull, amelyik otthonából ritkán viszik el a 3 pontot, mint múlt héten az utolsó Crystal Palace? Rágjuk már ezt át még egyszer. Nyilván nem célom felpattanni most a magas lóra, és feleslegesen vándorozni egyet, de hogy egy ilyen meccs előtt ne teljesen egyértelmű esélyesként tartsanak számon minket, az azért kicsit kiborít.

Ettől még persze lehet igazuk is, bármikor, bárki találhat magának hirtelen valami nagy formát, lehet pont azért, mert múlt héten kikaptak otthon az utolsótól, de erre felépíteni egy érvelést, nagy sóhajtozások és fejvakargatások közt azt mondani, hogy ez egy elég rázós út lesz, szóval ezt nem nagyon tudom megemészteni.

Persze nem teljesen a levegőből beszélnek, a Hull eddigi 6 otthoni meccsén kapott kettő darab gólt. Kettőt. Egyedül a Man City versenyképes ezzel a számmal, de ha hozzátesszük, hogy a legerősebb náluk járó csapat eddig a 10. Aston Villa volt, egyébként a 15.,16.,17.,19., 20. helyezettek, akkor mindjárt máshogy fekszik ez a két kapott gól. Nem akarok túlzottan elmenni statisztikás irányba, ez is csak azért volt, hogy kicsit jobban átlássuk az egyébként valójában egész szerethető Hullt.

Nem épp most játszottunk velük utoljára a bajnokságban.

A neveket böngészve a Spurs-től a rengeteg sérülés, és az új csapat építése miatt kitett Livermore-Huddlestone tengelyen kívül sok ismerős nevet nem találok. Illetve persze, Henderson neve ismerősen cseng, Bradyről is hallottam már, és McGregor is rémlik még a COD2-ből, de nem mondanám, hogy tudom, kik ezek a játékosok. Stílust tekintve 442-es, illetve 451-es típusú Ikarust játszanak (itt egy 415-ös az összehasonlításért, illetve egy lehetséges verziója 90 percnyi játék utáni állapotnak), Máté kedvencei az ilyen csapatok, mert valahogy mindig ő kapja az ilyenek után az összefoglalót, ahol sokadjára magyarázhatja, hogy mennyire fontos lett volna az elején betalálni, hogy ne döntetlen legyen. Ez persze most is fokozottan így van, fontos volna már az első percben gyorsan berámolni egy gólt, hogy utána már nyugodtan élvezhessük a játékot. (Ha már van kukásmellény-jóslás, pozitív beharang alapján történő vereségi jóslat, illetve minden ilyen hülyeség, akkor be is vezethetjük a Máté-viszi-az-összefoglalót-féle verziót. Most McAllister kapta, mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Aztán tegye hozzá, hogy a Soton utánit is ő írta. Az Arsenal utánit meg Máté. Aki még követ, az írja meg kommentben, hogy akkor mi lett a jóslás vége.)

Hogy magunkkal is foglalkozzunk egy kicsit, nézzünk rá physioroom ide még át nem vezetett widgetjére (nov 30., 20:57):

D Sturridge Ankle/Foot Injury 1st Dec 13

Ha jól tudom, a csütörtöki edzésen fordult alá a bokája, és valószínűleg izomsérülés, nem pedig ízületi, ami mindenképpen jó hír. Van, ahol összesen annyit írnak, hogy kétséges a szereplése, itt a bemásolt adaton mostani visszatérési idő van megjelölve, máshol 4-5 hét kihagyás a jóslat, hivatalos álláspont meg nincs, szóval a fene tudja mi alapján rajzoljak fel kezdőt. Ha azt vesszük, hogy Sturridge akkor padozik, vagy maximum csere lesz, Aspas pedig szintén a padról fog visszatérni a szezonban, akkor könnyű szívvel lehet felrajzolni a Mignolet – Johnson, Skrtel, Agger, Flano – Lucas, Gerrard, Hendo – Moses, Suárez, Coutinho 433-ast.

Mosesben valahogy szélsőként még mindig bízok, Coutinhoval még nem kezdett soha együtt, talán ha ez megtörténne, akkor nem akarna 10-est játszani. Ezen kívül az Everton ellen nekem egyáltalán nem volt csalódás, bár sokat nem tett az összjátékba, azért 2-3 szabadot kaptunk róla, az egyik ilyenből lett Sturridge gólja, szóval jobb szélen azért el tudom képzelni akár a kezdetését is. Meg ha felteszed magadnak a kérdést, hogy egy egyértelműen a saját dominanciára épülő játéknál Moses és Allen közül választhatsz pótléknak, akkor azért könnyű szívvel rakod meg a 12-est a ruletten.

Amin én még változtatnék, az a Skrtel-Agger páros. Mondjuk Touré-Sakhora a változatosság kedvéért, szerdán úgyis jön a Norwich hozzánk, ha már ekkora repertoárunk van, igazán kihasználhatnánk. Ezen kívül egyébként sem volt épp a legfényesebb a páros munkája az Everton ellen, és támadói potenciált is egyedül Skrtel szögletei jelentenek mostanában, míg Sakho ugye 1,5 góllal lőtte ki a vébére a franciákat, és Touré is szeret kicsit elöl kalandozni. Igazság szerint nem nagyon tudunk mellényúlni ezen a poszton, a birkát meg etetni kell, ha nyírni is akarjuk, szóval legalább Sakhonak tényleg megadnám a lehetőséget.

Összegezzünk: sima hétvégi kötelező meccs, nyerhetünk, de igazából nem nyerünk vele semmit, az ilyeneken még mindig csak veszíteni lehet. Épp ezért kéne nyerni. Vagy legalább győzni. De nekem aztán mindkettő jó, magalkuvó vagyok.

Meccsnézés pedig egy még újabb helyen lesz most, a Macskafogó nevű helyre hívott meg bennünket a pool-drukker csapos(?), Tompa utca 15-nél leszünk, ha valaki minket keresne.