Érzelmes meccs lesz

alaphang

Az elmúlt két találkozón a srácok láthatóan nem találták meg a személyes motivációjukat, nem tudtak rákoncentrálni eléggé a meccsekre. A tény, hogy már nem sok minden maradt amiért lehet küzdeni a szezonban, valamint a nem túlságosan lázba hozó ellenfelek koncentrációhiányhoz vezettek, ami a kapu előtti produkcióra rányomta bélyegét. A meccsre a motivációhiány nem lehet jellemző és nem is lesz elfogadható.  A főszereplők közül sokaknak lesz személyes elszámolni valója. Rafa első Anfieldi látogatása különleges lesz nem csak az ő, és nem csak a szurkolók számára, de a volt játékosai számára is, akik közül elég sokan még ma is a csapat meghatározó alakjai. Az extra ösztönzést meg lesz a találkozón, az biztos.

BrendanRafa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rafa nem csak nálunk, a Chelsea táborában is megosztó személyiség, köszönhetően a nálunk töltött idejének és akkori nyilatkozatainak. Még náluk is kevés menedzsert gúnyolnak és utálnak annyira, mint őt. Az a furcsa helyzet fog előállni, hogy a Kop jobban kedveli és támogatja a jelenlegi Chelsea-mestert, mint a saját szurkolói. Rafa nálunk is megosztó személyiség, sokan, köztük én is, az elmúlt 20 év legjobb edzőjének tartjuk, sokan mások meg utálják és a csapat lerontóját látják benne. Több írásban foglalkoztunk már a nálunk végzett munkásságával, akit ez érdekel, az látogasson el ide vagy ide. Ez a meccs alapjában véve körülötte fog forogni.

A Chelsea sokaknak, így nekem is megtestesíti a modern futballban eluralkodott viszonyokat. Az olajpénzeken felhizlalt korábbi középcsapatokkal, kik a legnagyobbak közé törnek be, és elveszik a helyet a korábbi óriásoktól, így köztük a mieinktől. Persze nem a Dinamo az egyetlen, de ők voltak az első fecskéi ennek a típusnak, így nálam ők érdemelték ki a legnagyobb ellenszenvet, olyat amit csak a Man United és Stolwerkosok ellen érzek. Így számomra ez a meccs, ha nem lennének még extra ellentétek is a mai találkozón, akkor is kiemelt fontosságú lenne.

A meccs kapcsán nem sok logikus érvet lehet felhozni, hogy miért is fogunk nyerni. A leglogikusabb érv az lehet, hogy a beépített embereink elintézik nekünk. Kicsit komolyabban, a jelenlegi formánk nem ad sok reménykedni valót, sem az idei rangadókon mutatott eredménysorunk.  Én mégis hiszek benne, hogy az Anfielden varázslatos hangulat lesz, a játékosaink fel fogják szántani a pályát, Coutinho adja majd a jobbnál jobb labdákat, és Suáreznek minden lövéséből gól fog születni. (Ha mégsem nyugodtan lehet szidni a felmenőimet).

Ellenszenvem audiovizuális alátámasztása következik.

a történelem fontosságáról

Az egyik kedvencem a műanyag zászlós sztori, ami miatt különösen nem kedvelt Rafa Londonban mi meg röhöghetünk egy jót.

Rafa a zászlókrólegy kis összehasonlításahova valók

Az eredetiségről még egy kis adalék.

eredeti mi?

Csak, hogy Torres se maradjon ki a jóból.

Véletlen, mi?És egy kicsit a szurkolókról és menedzsereikről…

Nem meglepő módon, hiába kerestem, de még RH-t ócsároló drapériákat sem találtam a KOP-ból.

Egy kis összefoglaló.

Mindenkinek jó szurkolást a meccsre.